Gostilna Starman
Starman Stari Loki daje središče, gostom pa zatočišče
- ponedeljek - petek 9.00 - 15.00 / 18.00 - 22.00
- sobota 9.00 - 22.00
- nedelja zaprto
- T: +386 4 512 6490
- E: starman22@siol.net
Matjaž Šink
Značilnosti dobre gostilne
Dobre gostilne se spoznajo (že) od zunaj! Gorenjske še posebej. Je leseni gank nad vhodom? Kaj tako bujno in rdeče visi z njega? So vrata s širokim obokom in iz težkega lesa? Vabi na lepi fasadi družinsko ime? So na oknih babičini naborki in na njihovih policah mamine marmelade? Je ta stara, velika, trdna hiša sredi vasi in nasproti cerkve? Predvsem pa, kaj piše na danes zjutraj sveže popisani tabli pri vhodu?
V gostilni veš, kaj boš, še preden vstopiš. Torej pri Starmanu veš, da boš najprej jelenovo pašteto s hrenovo kremo, potem kokošjo juho z zelenjavnimi rezanci, in za glavno odojkovo terino s skutnimi štrukljem. Le za sladico še ne veš, saj imajo toliko hišnih tort. A kaj ko pri Starmanu potem za mizo na vse pozabiš …
Starman je prava gostilna! Ker prava gostilna se zunaj prepozna po trdnosti, znotraj pa po srčnosti. V Starmana, ki Stari Loki daje središče, svojim gostom pa zatočišče, vstopiš, dobesedno, v šank, kjer te izza pozdravi domače gostoljubje, spred pa vaško modrovanje. Ne, Starmana ni potrebno posebej predstavljati, saj ga vsi poznajo. Zato ga boste tudi vi brez težav našli. Že od zunaj se vidi, kje se znotraj dobro je!
Rad Dobrojem priporoča
V domačo gostilno greš na telečja jetrca. Ko vstopiš v Starmana, pa imajo sezonski meni. Bi raje divjačinski ragu z domačimi rezanci ali file muflona z bučnim kipnikom? Ker se ne moreš odločiti, ti ponudijo še degustacijski meni. Bom pa jetrca naslednjič. Saj bom zagotovo še prišel!
Jedilni list
3 hodi
45 €
5 hodov
55 €
Vinski list
43 etiket in 12 vinarjev
Prostor
Okrog krušne peči je pogrnjeno za vse, za južno, na zdravje in degustacijo, v Starmanovi dvorani pa se dogaja vsa vaška zgodovina, od krsta do sedmine.