Gostilnica Barba

dolenjski tapasi za dobrojedce in športnike

Chef: Dejan Šeško
Chef: Marko Pavlič

Dejan Šeško
Chef

Marko Pavlič
Chef

Deljenje

Ne, zraven sta sicer športni park in trgovski center, toda ne eden ne drugi nista izgovor za obisk Barbe! Kvečjemu je obratno; ker te deljenje navdahne za dobro kuhanje, greš v trgovino po sestavine; ker so dolenjski tapasi v Barbi šele začetek prijateljstva, te navdahnjeno za športno navijanje in lastno aktivnost.

Če ime obeta preprosto konobo, trgovski center površno generiko in športni park fast food, nič od tega ni res. Barba je dobrojedska gostilnica, ki bližino trgovskega centra in Portovala le uporablja za praktično lokacijo, ime pa za to, da se nanj hitro spomniš, ko ponovno začutiš neodložljivo potrebo po deljenju jedi, okusov, zadovoljstva, veselja in nove kulinarične izkušnje.

Želiš okušati, ob vinu in pogovoru, v dvoje ali v družbi? Dobiš polno mizo hladnih predjedi za delit. Nimaš časa, si pa lačen? Dobiš pašto, a ne takšno kot povsod. Ni ti za izbirati? Seveda, imajo tudi steake. Imaš veliko lakoto? Sestavi si hodov kolikor zmoreš, ali pa je glavna jed velika kot si želiš. Si prišel le na sladico? Lahko jo dobiš takoj, ali pa počakaj 15 minut. Rad bi kot povsod? Imajo tudi to, toda po Barbino … Glede na lokacijo Barba zadovolji veliko okusov, želja, potreb in priložnosti, a mu glede na kakovost ob tem vseeno uspeva, da je gostilnica, ki z dolenjskimi tapasi uči Novomeščane, kako lepo, okusno in dobro si je za mizo deliti.

Obisk 2023


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Zunaj gostilnice niti ne opaziš, saj vidiš le trgovski center in športni park. To ni dobrojedska lokacija! A nato v Barbini jedilnici pozabiš na sosedstvo, saj vidiš le skrbne in fine pogrinjke. To je dobrojedsko vabilo, ki v lepem vremenu enako pogrne tudi na gostoljubni terasi! Pravzaprav se tukaj prijetno počutijo vsi, navijači po tekmi, kupci po šopingu, kulturniki po teatru in dobrojedci po obisku v Barbi. Geslo za naročilo: dolenjski tapasi.


Vinski list

Ker kljub imenu Barba ni konoba s hišnimi vini, je gostilnica z izkušenim someljejem in dobro založeno vinsko ponudbo. Ne le lokalna vina, temveč vinska spremljava, ki pozna vse tri slovenske vinske dežele, v njih pa tudi vina, ki niso izbrana generično, temveč ljubiteljsko. 130 vinskih etiket, sommelier Perica Pranković.


Prostor

fini pogrinjki in sproščeno vzdušje v jedilnici in na terasi