Gostišče Draga
tradicionalne slovenske jedi iz Drage
Aleš Tavčar
-
Begunje na Gorenjskem 142, Begunje, Slovenija
-
sreda - četrtek 11.00 - 21.00
-
petek - sobota 10.00 - 22.00
-
nedelja 10.00 - 19.00
-
ponedeljek - torek zaprto
-
+386 (0)40 436 503
-
+386 (0)4 530 73 10
-
www.gostisce-draga.si
-
info@gostisce-draga.si
Divjačina v paprikašu
Tam so razvaline mogočnega gradu Kamen. Tam lahko pustite avto in nadaljujete peš na ducat najlepših gorenjskih gora in planin. Tam zgoraj se krave same pasejo, zato se jim umaknite s ceste, ko gredo zvečer domov spat. Tam lahko streljate z lokom na 3 D tarče, nabirate gobe s pleteno košaro, prespite sredi gozda s pogledom na vršace. Ali pa tja gor le pobegnete iz Begunj. V vsakem primeru boste dan lepo preživeli in ne boste ostali lačni!
Planinske lesene mize in klopi pod pivskimi marelami na vrtu nadgradi lesena terasa z lepimi pogrinjki in svežimi rožami v vazah. Jedilnica je v paviljonu, pohodniki so pri šanku, jurčki so v kisu, chef pa je v kuhinji. Slednje je najbolj pomembno, saj Draga je v hribu in skrita za gradom, zato sem nihče ne pride le na deci, temveč vsi na ”tradicionalno slovensko hrano”.
Seveda pa srček ni zato, ker bi bilo tako kot povsod! Draga ponuja klasiko na svoj način, iz samooskrbe in z lokalnih kmetij, z divjačino v golažu in divjo svinjo v paprikašu, z medom iz Drage, Likozarjevo solato in Tininim ajvarjem, z ocvirki na ajdovih krapih, jurčki na sirovih štrukljih in s postrvjo iz potoka v pečici. Gostišče Draga je domača gostilna, v katero prideš lačen, zato je suha klobasa vedno v zaseki, iz nje pa greš sit, zato (ker) je šmorn cesarski.
Rad Dobrojem priporoča
Ob divjačini, postrvih, lokih, okusih Slovenije in Radol’ce so hišna specialiteta tudi ocvrti žabji kraki.
Jedilni list
Klobasa z domačo zaseko
7,20 €
Jelenov carpacio z brusničnim prelivom
10,20 €
Česnova juha s kruhovimi kockami in žafranom
3,80 €
Domači ajdovi krapi z ocvirki in kislo smetano
8,90 €
Domači slani sirovi štruklji z jurčkovo omako in pehtranom
8,90 €
File postrvi v koruzni moki s praženimi mandlji in ajdovo kašo z jurčki
10,80 €
Telečji file v jurčkovi omaki z idrijskimi žlikrofi
17,60 €
Paprikaš divjega prašiča
11,90 €
Sladki sirovi štuklji z medom in domačimi orehi
3,90 €
Carski praženec »šmorn« z brusnicami
3,80 €
Vinski list
Nekaj vin, ki niso ravno običajna v gorenjskih gostilnah, je priporočenih že na tabli pri vhodu in že na prvi strani jedilnega lista je ponudba buteljčnih vin na kozarec.
Prostor
Planinske lesene mize in klopi pod pivskimi marelami na vrtu nadgradi lesena terasa z lepimi pogrinjki in svežimi rožami v vazah. Jedilnica v paviljonu je svetla, topla, domačna.
Posebnosti
prenočišča, domače vložnine