Gostišče Draga

tradicionalne slovenske jedi iz Drage

Begunje na Gorenjskem 142, Begunje, Slovenija
Rad dobro jem
Tradicija in sodobnost
Izlet in doživetje
Topla postelja
Aleš Tavčar
Chef

Divjačina v paprikašu

Tam so razvaline mogočnega gradu Kamen. Tam lahko pustite avto in nadaljujete peš na ducat najlepših gorenjskih gora in planin. Tam zgoraj se krave same pasejo, zato se jim umaknite s ceste, ko gredo zvečer domov spat. Tam lahko streljate z lokom na 3 D tarče, nabirate gobe s pleteno košaro, prespite sredi gozda s pogledom na vršace. Ali pa tja gor le pobegnete iz Begunj. V vsakem primeru boste dan lepo preživeli in ne boste ostali lačni!

Planinske lesene mize in klopi pod pivskimi marelami na vrtu nadgradi lesena terasa z lepimi pogrinjki in svežimi rožami v vazah. Jedilnica je v paviljonu, pohodniki so pri šanku, jurčki so v kisu, chef pa je v kuhinji. Slednje je najbolj pomembno, saj Draga je v hribu in skrita za gradom, zato sem nihče ne pride le na deci, temveč vsi na ”tradicionalno slovensko hrano”.

Seveda pa srček ni zato, ker bi bilo tako kot povsod! Draga ponuja klasiko na svoj način, iz samooskrbe in z lokalnih kmetij, z divjačino v golažu in divjo svinjo v paprikašu, z medom iz Drage, Likozarjevo solato in Tininim ajvarjem, z ocvirki na ajdovih krapih, jurčki na sirovih štrukljih in s postrvjo iz potoka v pečici. Gostišče Draga je domača gostilna, v katero prideš lačen, zato je suha klobasa vedno v zaseki, iz nje pa greš sit, zato (ker) je šmorn cesarski.


Fotozgodba

Obisk 2019


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Ob divjačini, postrvih, lokih, okusih Slovenije in Radol’ce so hišna specialiteta tudi ocvrti žabji kraki.


Jedilni list

Hladna predjed Chef Hat

Klobasa z domačo zaseko

7,20 €

Jelenov carpacio z brusničnim prelivom

10,20 €

Topla predjed Chef Hat

Česnova juha s kruhovimi kockami in žafranom

3,80 €

Domači ajdovi krapi z ocvirki in kislo smetano

8,90 €

Domači slani sirovi štruklji z jurčkovo omako in pehtranom

8,90 €

Glavna jed Chef Hat

File postrvi v koruzni moki s praženimi mandlji in ajdovo kašo z jurčki

10,80 €

Telečji file v jurčkovi omaki z idrijskimi žlikrofi

17,60 €

Paprikaš divjega prašiča

11,90 €

Sladica Chef Hat

Sladki sirovi štuklji z medom in domačimi orehi

3,90 €

Carski praženec »šmorn« z brusnicami

3,80 €


Vinski list

Nekaj vin, ki niso ravno običajna v gorenjskih gostilnah, je priporočenih že na tabli pri vhodu in že na prvi strani jedilnega lista je ponudba buteljčnih vin na kozarec.


Prostor

Planinske lesene mize in klopi pod pivskimi marelami na vrtu nadgradi lesena terasa z lepimi pogrinjki in svežimi rožami v vazah. Jedilnica v paviljonu je svetla, topla, domačna.


Posebnosti

prenočišča, domače vložnine