Gostišče Draga

(ne)tradicionalne slovenske jedi iz Drage

Chef:Aleš Tavčar
    Begunje na Gorenjskem 142, Begunje, Slovenija

Cena menija TR

26 €

Odpiralni čas v TR
  • sreda - petek
    16.00 - 21.00
  • sobota
    18.00 - 21.00
  • nedelja - torek
    zaprto
Rezervacije

Rezervacija je obvezna.

Termini za rezervacije

sreda – petek ob 16.00 in 19.00 uri
sobota ob 18.00 uri


Mesni meni

Pozdrav iz kuhinje

Goveji tatar, bučna majoneza, Likozarjeve vložnine

Ocvrti žabji kraki, jogurtova omaka

Jelen, hruška, divjačinska omaka, Likozarjev krompir in zelenjava

Indijski vegetarijanski meni

Pozdrav iz kuhinje

Chana chat

Toffu malai tikka

Dal makhani


Vinska spremljava

Vinar: Vina Marc, Slap pri Vipavi, Vipavska dolina


Dodatna ponudba

Domača lučka (sladoled), čokolada in sadje 8,80 €

Domača goveja juha 4,80 €


Lokalni dobavitelji

Zelenjava: Kmetija Likozar, Voklo
Meso in mesni izdelki: Mesarija Mlinarič, Lesce
Mlečni izdelki: Mlekarstvo Podjed, Olševek
Siri: Kmetijska zadruga Bled


Aleš Tavčar
Chef

Gorenjska, od Indije do Jadrana

Tam so razvaline mogočnega gradu Kamen. Tam lahko pustite avto in nadaljujete peš na ducat najlepših gorenjskih gora in planin. Tam zgoraj se krave same pasejo, zato se jim umaknite s ceste, ko gredo zvečer domov spat. Tam lahko streljate z lokom na 3 D tarče, nabirate gobe s pleteno košaro, prespite sredi gozda s pogledom na vršace. V vsakem primeru boste dan lepo preživeli, saj boste v Dragi tudi dobro jedli!

Ko lačni najdejo Drago za domače kosilo in pohodniško okrepčilo, jih ne prestrašijo chefova morska rižota niti indijske začimbe, kajti tukaj so še vedno glavne postrvi in divji prašiči, a odkar se je tradicionalna gostilna ”globalizirala”, jih spremlja nekaj spredaj in zadaj, pa še somelje jim ob tem dobro svetuje, zato so lačni veseli, ker je še zmeraj domače, čeprav ima domači chef 2 srčka, njegov pomočnik pa indijsko začinja, radovedni pa so veseli, ker je tako drugače, čeprav so prišli v gojzerjih.

Ko imaš kmetijo, gozd, planino in takšno tradicijo, moraš gostom vse to ”le” še tako dobro skuhati, da bodo prišli na znane jedi, ki pa jih bodo vedno znova presenetile. Zato je Draga še vedno domača gostilna, v katero prideš lačen, saj je suha klobasa vedno v zaseki, tako kot postrvi v ribniku in žabji kraki v cvrtju, a iz nje ne greš več prijetno sit le zato, ker je šmorn cesarski. Ne reci, torej, divjačinskim rezinam z malinami karpačo, saj bi to jelena preveč užalilo, iz dimljene postrvi ne pričakuj paštete, saj boš dobil sladoled, z avokadom in rdečo peso vred, na divjega prašiča z domačimi žlikrofi pridi lačen, da boš po njem veselo sit, za sladico pa si obvezno naroči indijski ocvrti kozji sir. Draga je gorenjska gostilna, od Indije do Jadrana!

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Draga je pandemijo izkoristila, da se je okrepila, izpopolnila in izboljšala! Zdaj je ”tradicionalna slovenska hrana” v kozarcih in trgovinah, da si jo vsak lahko kupi in odnese domov, v Drago pa se ne gre le streljat z lokom in peš na Begunjščico, temveč si nagrajen tudi s kulinaričnim izletom in doživetjem.


Jedilni list

Degustacijski meni

3 hodi

23 €

4 hodi

29 €

5 hodov

35 €


Vinski list

Tradicionalna Draga je netradicionalna tudi zaradi vinske ponudbe (50+ etiket), ki preseneti tudi z manj znani slovenski vinarji, in izkušenega someljeja, ki ga ne presenetijo niti indijske začimbe.


Prostor

Dvorišče je (še) za planince, toda že pri vratih tablice napovedujejo kulinarično doživetje. Dragina jedilnica je domačno-vabljiva, s toplo pečjo, lepimi pogrinjki, sodom z buteljkami in sosedovo, Avsenikovo glasbo.


Posebnosti

prenočišča, domače vložnine