Gostišče Jurg

posodobljena regionalna kulinarika

Chef: Grega Narat

Grega Narat
Chef

Posodobljeno v kozjanskih brégih

Natakarji so v belih rokavicah, pod vinom so dolgi peclji in pod svečami brušeno steklo, toda lončena peč je topla, strop je lesen in iz košarice sveže diši po domačem ajdovem kruhu. Čeprav smo med kozjanskimi brégi nad Rogaško, kamor bi sam, brez receptorjevega nasveta, težko našel letoviščar, je pred gostilno, ki je kot kak planinski dom odeta v kamen, cela vrsta hotelskih kombijev, iz njih pa se na toplo kobaca ruska govorica. A niso le Rusi in niso samo turisti, gostišče Jurg je našlo pot, kako zaviti z glavne ceste.

Prva krožnika presenetita.Ob dimljenem govejem jeziku je še pašteta, iz račjih in piščančjih jeter, ki jim Jurgovo prepoznavnost dodajajo brusnice. Penasto je in polnega okusa, lep uvod jeziku, ki je drobno in kockasto zrezan, zložen kot tatarec, a seveda je dimljen, hrustljavo premešan z redkvico in pohvalno osvobojen klasičnega okusa čebule, namesto katerega je na vrhu žličnik skute, zabeljen z bučnim oljem in potresen, prav sodobno, s kosmi sušenega vijoličnega krompirja.

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Rogaška Slatina bi bila dolgočasno letovišče, če ne bi bilo Jurga. Samo voda, dieta, namakanje in počivanje, od jutra do večera. Tako pa hitro pokličite taksi in se odpeljite na kulinarično dogodivščino v bližnje brége.


Prostor

Zunaj, spodaj, zgoraj, dovolj gostilniško, da je domačno.


Posebnosti

za prenočišče: Angelina v bližnji vasi Topole