Gostišče Kapušin

domače belokranjske jedi odlične kuharice

Chef:Ana Kapušin

Ana Kapušin
Chef

Pri belokranjski pogači

”Malo pogače, da boste lažje dočakali,” je tradicionalni pozdrav pri Kapušinu iz Krasinca, vasi ob Kolpi med Metliko in Črnomljem. Za mnoge bi bilo tja predaleč, a ravno zaradi takšnih gostiln kot je Kapušin je v Sloveniji vse blizu in za lep izlet! Ob belokranjski folklori, brez katere pač ni turistov, ponuja namreč pristno lokalno kulinarično ponudbo trdne vaško-kmečke gostilne. Če je na slovenskem podeželju preveč le dveh vrst gostiln, takšnih, ki so vaške le zaradi domačinov ob šanku, in onih, ki so mestne le zaradi rib v zamrzovalniku, je Kapušin tretje vrste, kakršnih je dosti premalo: domačini ne (le) ob šanku, temveč tudi ob žlinkrofih!

Kar ni domače, je sosedovo, kar ni iz hleva, je z vrta, kar ni drugače, pa je tako le za tiste, ki so spregledali poseben list, na katerem piše: ”Jedi iz belokranjskega jagenjčka.”

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Domača gostilna na vasi, ki bi jo bilo škoda prepustiti zgolj domačinom s te in one strani mejne reke. Ana Kapušin je namreč prvovrstna belokranjska kuharica!


Jedilni list

Degustacijski meni

5 hodov

42 €

Vinska spremljava

18 €


Vinski list

število vinskih etiket: 90
sommelier: Roman Kapušin
hišni vinar: Oto Šturm


Prostor

zimski vrt, kamin, zelenje, pogrinjki


Posebnosti

prenočišča in kmetija