Pri belokranjski pogači

”Malo pogače, da boste lažje dočakali,” je tradicionalni pozdrav pri Kapušinu iz Krasinca, vasi ob Kolpi med Metliko in Črnomljem. Za mnoge bi bilo tja predaleč, a ravno zaradi takšnih gostiln kot je Kapušin je v Sloveniji vse blizu in za lep izlet! Ob belokranjski folklori, brez katere pač ni turistov, ponuja namreč pristno lokalno kulinarično ponudbo trdne vaško-kmečke gostilne. Če je na slovenskem podeželju preveč le dveh vrst gostiln, takšnih, ki so vaške le zaradi domačinov ob šanku, in onih, ki so mestne le zaradi rib v zamrzovalniku, je Kapušin tretje vrste, kakršnih je dosti premalo: domačini ne (le) ob šanku, temveč tudi ob žlinkrofih!

Kar ni domače, je sosedovo, kar ni iz hleva, je z vrta, kar ni drugače, pa je tako le za tiste, ki so spregledali poseben list, na katerem piše: ”Jedi iz belokranjskega jagenjčka.”


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Domača gostilna na vasi, ki bi jo bilo škoda prepustiti zgolj domačinom s te in one strani mejne reke. Ana Kapušin je namreč prvovrstna belokranjska kuharica!


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

5 hodov

42 €


Vinski list

število vinskih etiket: 90
sommelier: Roman Kapušin
hišni vinar: Oto Šturm


Prostor

zimski vrt, kamin, zelenje, pogrinjki


Posebnosti

prenočišča in kmetija