Gostišče Kapušin
domače belokranjske jedi odlične kuharice
- sreda - sobota 12.00 - 22.00
- nedelja 13.00 - 22.00
- ponedeljek - torek zaprto
- T: +386 7 369 9150
- T: +386 41 682 802
- E: rezervacije@gostilna-kapusin.si
- www.gostilna-kapusin.si
Ana Kapušin
Pri belokranjski pogači
”Malo pogače, da boste lažje dočakali,” je tradicionalni pozdrav pri Kapušinu iz Krasinca, vasi ob Kolpi med Metliko in Črnomljem. Za mnoge bi bilo tja predaleč, a ravno zaradi takšnih gostiln kot je Kapušin je v Sloveniji vse blizu in za lep izlet! Ob belokranjski folklori, brez katere pač ni turistov, ponuja namreč pristno lokalno kulinarično ponudbo trdne vaško-kmečke gostilne. Če je na slovenskem podeželju preveč le dveh vrst gostiln, takšnih, ki so vaške le zaradi domačinov ob šanku, in onih, ki so mestne le zaradi rib v zamrzovalniku, je Kapušin tretje vrste, kakršnih je dosti premalo: domačini ne (le) ob šanku, temveč tudi ob žlinkrofih!
Kar ni domače, je sosedovo, kar ni iz hleva, je z vrta, kar ni drugače, pa je tako le za tiste, ki so spregledali poseben list, na katerem piše: ”Jedi iz belokranjskega jagenjčka.”
Rad Dobrojem priporoča
Domača gostilna na vasi, ki bi jo bilo škoda prepustiti zgolj domačinom s te in one strani mejne reke. Ana Kapušin je namreč prvovrstna belokranjska kuharica!
Jedilni list
5 hodov
42 €
Vinska spremljava
18 €
Vinski list
število vinskih etiket: 90
sommelier: Roman Kapušin
hišni vinar: Oto Šturm
Prostor
zimski vrt, kamin, zelenje, pogrinjki
Posebnosti
prenočišča in kmetija