Hiša Fink

Damjan in Tanja v rojstni hiši ob Krki

Irča vas 13, Novo mesto, Slovenija
Rad dobro jem
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Izlet in doživetje
Morje in reke

Novo in staro ob Krki, na vasi in v mestu

Pozna se, da je (bil) Damjan z Gradu, Tanja pa iz stare novomeške gostilniške družine. Njuna Hiša ob Krki je hkrati na (Irči) vasi, zato vsako jutro najprej zadiši kruh iz mamine peči, in v (Novem) mestu, zato je rojstna hiša dobila moderen paviljon, iz katerega se gre na dve strani. Na eni je hitreje, na drugi počasneje, tako kot tudi na jedilnem listu, kjer sta le dva menija, toda zato je eden Tanjin, drugi pa Damjanov in ko ju ob dvanajstih ”odprejo”, je le na dveh listih za malico, kosilo ali večerjo, odvisno od priložnosti, ure, dneva, razpoloženja, pa ”še nekaj” ostane, in to je rezano na roko (salama, slanina in šunka, siri, marinirana postrv), za v roko (burger, hot dog, frika), in tisti dan sveže (zorjena govedina iz dima, dnevni ulov, enolončnica, solate).

Tanjin meni je sprehod, čez vrt popelje do reke, potem zavije še v gozd. V lonec romajo preproste sestavine, iz kuhinje prihajajo obogatene. Njen jedilnik ima veliko zelenjave, spominov in Krkinih rib.

Damjanov meni je, po ženino, ”tipično moški, že na začetku in takoj hoče vse povedati in pokazati, nato pa tako močno tudi nadaljuje …” A zaradi tega se v majhni restavraciji, ki je v Novo mesto pripeljala Finkovo ”grajsko” kreativnost, seveda nihče ne pritožuje. Saj je njuna Hiša popestrila mesto in posodobila vas. Ni čudno, saj so pri nas najboljše gostilne – Hiše. Po Frankovi, Denkovi, Raduhini je zdaj še Finkova.


Fotozgodba

Obisk 2018


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Takoj se vidi – lokacija, ambient, detajli -, nato se tudi okusi, da je dobro premišljeno, nič zaletavo, ni preveliko, vseeno pa je novo, drugače, sodobno. Fink ima tisto, kar premnogi pogrešajo – razlog za obisk!


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

5 hodov

58 €

8 hodov

82 €


Vinski list

v kleti je 350 etiket, v restavraciji pa je na vinski karti izbor 350 vin; hišni vinar so Vina Kos


Prostor

moderen paviljon s teraso ima dva dela in namena, restavracijski in bistro


Posebnosti

reka Krka