Kogo

gourmet, delikatese in vino z istrskim narečjem

Šmarska cesta 1, Koper, Slovenija
Rad dobro jem
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Urbano in živahno
Meso in še kaj
Vino in hrana
Svet je majhen
Tilen Župevc
Chef

Stari kogo je novi Kogo

Kogo je kuhar v istrskem narečju. Toda doslej smo ga morali iskati, zdaj pa nam je pred nosom!

Na dober pršut, panceto, vratovino, podbradek, lardo, klobaso, salamo, na domače sušene mesnine, tako kot tudi na sire, se je potrebno odpeljati v notranjost, po Istri, na Kras, v Vipavsko dolino. Na vitello tonato, rdeče kozice, bakalar na belo, hobotnico iz pečice, ribo po mediteransko, je potrebno na morje ali pa vsaj čisto na obalo. In kam gremo, ko nam ni le do pice in sladoleda, ki sta na vsakem vogalu, pač pa si zaželimo iz kruha drožaste umetnine in iz šamrol zmagovalke sladke Istre? Če hočemo vse to, potrebujemo toliko izletov, poti, naslovov, kilometrov, da nazadnje ravno zaradi tega ostanemo brez vina … 

Nič več! Ker zdaj je rešitev v Kopru dobesedno pred nosom, ob stari vinski kleti je Kogo s kulinaričnim konceptom vino-deli-gourmet tradicijo, narečje in rustikalnost spremenil v mondeno, trendovsko in moderno kulinarično zbirališče za staro in mlado, hitro in počasi, mesno in morsko, tradicionalno in sodobno, preverjeno in radovedno, čez cel dan in pozno zvečer. Stari Kogo je postal novi Kogo.


Fotozgodba

Obisk 2021


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Chefovsko nadgrajeni domači recepti so nagrajeni z domiselno postreženimi jedmi, narezek s kmečkega turizma je povišan v urbano predstavitev najboljših slovenskih (in tujih) delikates, pici se reče flat bred in jo prefinjeno oblaga chef-inja, hladne predjedi so zmagovalke nad tapasi, antipastiji in snacki, sladice pa nočejo izpustiti niti tisti, ki si naročijo najdebelejši in najdlje odležani steak.


Vinski list

vina vinske kleti Vinakoper


Prostor

V notranjosti moderno in bleščeče, v dveh nivojih, tudi pri sedenju, in z atraktivnim šankom, na terasi pa bolj umirjeno, kar elegantno, vendar zelo praktično, sproščeno in vabljivo.


Posebnosti

vinska klet Vinakoper