KULT316

šolsko-sodobna slovenska kuhinja

Prušnikova ulica 74, Ljubljana, Slovenija
Rad vrhunsko jem
Izvirno in kreativno
Urbano in živahno
Peter Virant
Chef
Polona Hribar
Chef

Restavracija sredi učilnice

Ob stari šentviški cerkvi se študenti učijo kulinarike in turizma, tako da svoje goste strežejo v belih rokavicah od desne proti levi in jim kuhajo stare slovenske jedi z novimi kuharskimi tehnikami. Ob chefu, ki je BIC Ljubljana končal le malo pred njimi, a še v stari šoli, se prihodnost slovenske kulinarike kali tako, da trenira na prostovoljcih. A KULT316 ne eksperimentira in njegovi gostje niso poskusni zajčki. To je čisto prava restavracija, le da ima lepši pogled – v kuhinjo, v kateri chefu gledajo pod prste tako študenti kot gostje, in na jedilni list, s katerega ne zrejo vrtoglave številke.

Kult, na katerem je nekaj kultnega že zato, ker je zrasel iz kleti, v kateri je začela Siddharta, nič ne skriva. Na oni strani fino (fine dining) pogrnjenih miz je brez pregrad demonstracijska kuhinja, iz katere prihajajo jedi s slovensko tradicijo, a s sodobnimi učnimi prijemi. Štokfiš, polenovka kot zloženka s hrustljavo krompirjevo kapo, s prilogo iz modernizirane bujte repe, toda z zeljem, najboljše opiše to, kar se kulinarično-turistično-novega dogaja v starem ljubljanskem Šentvidu, ki je tako med cerkvijo in ”staro pumpo” dobil Center kulinarike in turizma, s sodobno restavracijo KULT316 sredi učilnice, gostinskim vrtom med bloki in notranjo kavarno, tudi za zunanje.


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Primerjava s ”pravimi” restavracijami vliva upanje, da študenti ne bodo pozabili vsega, ko bodo začeli kuhati in streči za plačo, ne pa za ocene.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

3 hodi

28 €

4 hodi

37 €

5 hodov

45 €


Vinski list

sommelier Tomaž Leben,  70 število vinskih etiket
hišno vino: KULT316 (sivi pinot, sauvignon), ki je delo študentov pri projektu Od trte do vina, v sodelovanju s kletjo P&F


Prostor

moderna in elegantna jedilnica, ki se končuje z veliko, odprto kuhinjo


Posebnosti

šolski center kulinarike in turizma