Miza za 4 krat 4

Najmanjša slovenska restavracija se je iz garsonjere v Mariboru preselila v hišo v Zgornji Polskavi, a je še vedno ostala – najboljša med najmanjšimi! Vse tisto intimno, osebno, pristno in ”neprofesionalno”, kar jo je krasilo že v bloku, je ostalo, le da se je pomnožilo x 4 (mize).

Začelo se je s kuhinjo v dnevni sobi in štirimi stoli. A ji že takrat ni manjkalo nič od velikih, saj je bila majhnost njena moč, prednost in draž hkrati. Prej sta bila, torej, dva srčka za štiri stole, zdaj pa so že trije srčki za štiri mize.

V ustih je več od le drugačnosti, zanimivosti, radovednosti; doživetje velike kuhinje za majhno mizo je v tem, da se Maja in Jure igrata, ko ustvarjata, oblikujeta, kombinirata; in da imata tisto, česar premnogi nimajo – ideje! Tega se je potrebno najprej domisliti. Potem uskladiti. In nato še narediti. Pojesti je najlažje … Čeprav tudi slednje zahteva priprave. Ne rezervirajte Mize zase, če niste pripravljeni stopiti iz ustaljenosti in se pri hrani nočete nič več novega naučiti. Vsi drugi pa se podpišite na steno, ker kdor tukaj še ni pustil svoje misli, ne ve, kako se (lahko) kuha (tudi) doma! Pravzaprav je edina razlika, da je za podpise navdušenih gostov zdaj le več prostora.

Zato smo vas dolžni opozoriti: ne poskušajte tega sami (in) doma!


Fotozgodba

Obisk 2021

Fotozgodba

Obisk 2018

Fotozgodba

Obisk 2017

Preberite še


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Čeprav se je večkratno povečala, je to še vedno ena najmanjših slovenskih restavracij, ker vanjo še vedno prideš na obisk k Maji & Juretu. Upoštevajte to in boste vrhunsko radi + dobro jedli!


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

6 hodov

48 €

8 hodov

64 €

10 hodov

80 €


Vinski list

Vsak meni ima svojo vinsko spremljavo.


Prostor

iz jedilnice v garsonjeri sta zrasli dve sobi za goste v lastni hiši + lounge terasa


Posebnosti

za domačo mizo, koletke, posebne pizze po naročilu in le s prevzemom