Oštarija Herbelier

aktivna kulinarika nasmejanega zdraviliškega chefa

Chef:Roberto Gregorčič

Roberto Gregorčič
Chef

Najbolj vesel slovenski chef zna vse porabiti, spozna se na domače in zna tudi šivati. V svoji oštariji starim jedem, namreč, s skrbnimi rokami, z ljubeznijo in s kreativnim poseganjem v tradicijo, kreira nova oblačila, toda vedno z istim ciljem - da so res dolenjska.


Preživetje z lokalno-zeliščnim okusom

Vsake toplice so mirne, počasne, tihe, tople, dolgočasne, saj ravno zato so zdravilne. Dolenjske pa še toliko bolj, saj so že tako stare, da sega njihov zdravilni učinek vse do dvanajstega stoletja, o njih je pisal že Valvasor, še bolj v preteklost pa sega spomin Brbuča, prijatelja gorjanskih škratov, ki še zdaj požuga, ko kak Herbelierjev gost vrže smeti v napačen koš.
Oštarija Herbelier zato ni gostilna, ni hotel in tudi ni restavracija. Oštarija Herbelier je zgodba! In ta zgodba se ne posluša, temveč doživi. Zato je potrebno zgodaj vstati, v Sušici spoznati prijazno pošast, v Kočevskem rogu pa bojazljivega medveda, spotoma nabrati travniška zelišča, z njihovo pomočjo preživeti v pragozdu, kolesariti po brezpotjih, se odpočiti v tisočletnih toplicah in se na koncu v zeliščnih sobah lepo obleči za večerjo, ki zdraviliško-doživljajsko-aktivno zgodbo še tako kulinarično zaokroži, da tudi Dolenjske Toplice niso več dolgočasne.
Herbelierjeva kulinarična ponudba je iskrena! Te jedi se ne pretvarjajo, da so nekaj več, ne kitijo se, da so lepe, ne hvalijo se, da so modne, ne kričijo z barvami, krožniki, oblikami, sploh pa ne skačejo s cenami. Zato so iskrene, ker so takšne do jedcev, sestavin, okolja, zelišč, Toplic, Roga, veselja. Točno, to so vesele jedi, a ne na začetku, temveč na koncu. Zato, da prideš na avanturo spet!

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Nikar le na večerjo. Ker ta zeliščarska ekipa ima za vas toliko zanimivih doživetij, da bo popoldanski spanec po njih zdraviliško zdravilen, večerja zatem pa polna energije. Če pa le na večerjo (ali kosilo), potem pa s spoštovanjem do lokalnih pridelovalcev, sestavin, okusov, običajev, receptov in chefovega nalezljivega nasmeha.


Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

36 €

5 hodov

48 €


Vinski list

sommelier Klemen Rozman, 150 vinskih etiket (60 vinarjev)


Prostor

majhen atrijski vrt; dva topla in domačna prostora


Posebnosti

hotel
član Chaîne des Rôtisseurs