Oštarija Herbelier

aktivna kulinarika nasmejanega zdraviliškega chefa

Sokolski trg 2, Dolenjske Toplice, Slovenija
Rad dobro jem
Veganski užitki
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Zelenjava je zdrava
Topla postelja

Preživetje z lokalno-zeliščnim okusom

Vsake toplice so mirne, počasne, tihe, tople, dolgočasne, saj ravno zato so zdravilne. Dolenjske pa še toliko bolj, saj so že tako stare, da sega njihov zdravilni učinek vse do dvanajstega stoletja, o njih je pisal že Valvasor, še bolj v preteklost pa sega spomin Brbuča, prijatelja gorjanskih škratov, ki še zdaj požuga, ko kak Herbelierjev gost vrže smeti v napačen koš.
Oštarija Herbelier zato ni gostilna, ni hotel in tudi ni restavracija. Oštarija Herbelier je zgodba! In ta zgodba se ne posluša, temveč doživi. Zato je potrebno zgodaj vstati, v Sušici spoznati prijazno pošast, v Kočevskem rogu pa bojazljivega medveda, spotoma nabrati travniška zelišča, z njihovo pomočjo preživeti v pragozdu, kolesariti po brezpotjih, se odpočiti v tisočletnih toplicah in se na koncu v zeliščnih sobah lepo obleči za večerjo, ki zdraviliško-doživljajsko-aktivno zgodbo še tako kulinarično zaokroži, da tudi Dolenjske Toplice niso več dolgočasne.
Herbelierjeva kulinarična ponudba je iskrena! Te jedi se ne pretvarjajo, da so nekaj več, ne kitijo se, da so lepe, ne hvalijo se, da so modne, ne kričijo z barvami, krožniki, oblikami, sploh pa ne skačejo s cenami. Zato so iskrene, ker so takšne do jedcev, sestavin, okolja, zelišč, Toplic, Roga, veselja. Točno, to so vesele jedi, a ne na začetku, temveč na koncu. Zato, da prideš na avanturo spet!


Fotozgodba

Obisk 2020


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Nikar le na večerjo. Ker ta zeliščarska ekipa ima za vas toliko zanimivih doživetij, da bo popoldanski spanec po njih zdraviliško zdravilen, večerja zatem pa polna energije. Če pa le na večerjo (ali kosilo), potem pa s spoštovanjem do lokalnih pridelovalcev, sestavin, okusov, običajev, receptov in chefovega nalezljivega nasmeha.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

5 hodov

42 €

8 hodov

60 €

3 hodi (v času kosila)

18 €


Vinski list

vinski svetovalec: Tadej Starešinič
število vinskih etiket: 150 (60 vinarjev)


Prostor

majhen atrijski vrt; dva topla in domačna prostora


Posebnosti

hotel
član Chaîne des Rôtisseurs