Ošterija Debeluh
to ne redi, a je tako dobro le v Debeluhu
30 €
-
ponedeljek - četrtek
12.00 - 22.00 -
petek - sobota
12.00 - 14.30 / 18.00 - 22.00 -
nedelja
zaprto
Vse rezervacije so že zasedene.
30 €
Jure Tomič
Tomičeve jedi so preproste, čeprav so videti umetniške. Ve, kje je doma, pozna svoje prednike in svoje podnebje, je enakomerno ustvarjalen in tradicionalen.
Ne podcenjujte Debeluha!
Debeluh nima le provokativnega imena, saj ne provocira apetita, temveč radovednost. Debeluh ima tudi naslov svetovnega prvaka, toda v kuhanju pašte. Tudi sloves najboljše zagrebške gostilne, toda sredi Brežic. Tudi legendarno tortico govejega tatarja, gosjih jeter in prepeličjega jajca, toda tudi tradicionalni borovničev štrudelj. Tudi staro gostilno italijanskega imena in francoskega stila s šarmom žlahtne domačnosti, toda z novo eleganco črne rožnate stene in belih natakarskih rokavic! In, seveda, tudi roštilj, toda le za pristnost vonja, spoštovanje korenin in spodbujanje kreativnosti chefa!
Zato nikar ne podcenjujte Debeluha, ker je začel s čevapčiči, njegova brežiška ošterija pa ima debelo ime! Družinski Debeluh, v katerem avtor dirigira, mama postreže, brat v kuhinji pa pripravi, je Balkan tako pofrancozil, Italijo pa tako poslovenil, da to ni debelo, a tudi ne suho, pač pa simpatično in sproščeno, a na lep, fin, izdelan, vrhunski in vinski način.
Takšne so vrhunske podeželske gostilne! Poštirkani pogrinjki, visoki peclji, pridušena svetloba, mehke barve, elegantno-moderen zimski vrt in domačno-žlahtna stara gostilna, ki vošči: “Dobrodošli!” Debeluhove jedi so preproste, čeprav niso le dobre, temveč tudi vrhunske. Poudarek je na sestavinah in ohranjanju okusov. Debeluh ve, kje je doma, pozna svoje prednike in svoje podnebje ter ceni svoje goste, ki jim ponuja le najboljše.
Rad Dobrojem priporoča
Vabljeni na tortico z žara svetovnega prvaka v kuhanju pašte! Debeluh kontraste uporablja, da privlači, z zafrkljivostjo imena apetit, s finostjo okusov pa radovednost. Čeprav Posavje še ni nova Šampanja, pa ima v Debeluhu že odgovor, zakaj so Francozinje tako suhe, Francozi pa pijejo tako dobra vina. Vsi recepti so bili, namreč, nekje in nekdaj že skuhani, zato je chefovstvo ”le” še v tem, kako jih prilagodimo danemu trenutku, okolju, sezoni, vremenu in razpoloženju. Jure Tomič je v tem takšen mojster, da v Debeluhu ni le zaradi avtoceste vse blizu.
Jedilni list
4 hodi
60 €
5 hodov
90 €
10 hodov
120 €
Vinski list
Jure Tomič je tudi vinski svetovalec, ki ima na vinski karti 350 etiket; ob enakomerni zastopanosti najbolj znanih slovenskih vinarjev je tudi mednarodna udeležba (30 šampanjcev, 15 bordojcev, 11 držav); 19 vin na kozarec in 9 coravin.
Prostor
Poštirkani pogrinjki, visoki peclji, pridušena svetloba, mehke barve, elegantno-moderen zimski vrt in domačno-žlahtna stara gostilna.
Posebnosti
Michelin priporočilo
član JRE Jeunes Restaurateurs
član Chaîne des Rôtisseurs