Ošterija Debeluh

to ne redi, a je tako dobro le v Debeluhu

Chef:Jure Tomič
    Trg izgnancev 7, Brežice, Slovenija

Cena menija TR

30 €

Odpiralni čas v TR
  • ponedeljek - četrtek
    12.00 - 22.00
  • petek - sobota
    12.00 - 14.30 / 18.00 - 22.00
  • nedelja
    zaprto
Rezervacije

Vse rezervacije so že zasedene.

Že zasedeno

Meni

Pozdrav iz kuhinje

Riž, buča, jurčki in lardo krškopoljskega pujsa

Teletina

Jesenski tiramisu


Vinska spremljava

Vinara: Albiana, Nemška vas, Dolenjska in Keltis, Vrhovnica, Bizeljsko-Sremič

Vinska spremljava (4 kozarci) 30,00 €


Dodatna ponudba

Debeluhova telečja pašteta z govejim carpacciom 15,00 €
Brancin in jabolko 15,00 €
Debeluhova zmagovalna pašta 15,00 €
Debeluhov borovničev štrudelj 10,00 €


Lokalni dobavitelji

Zelenjava: Kmetija Turk, Podbočje
Meso: Kmečka zadruga Sevnica


Jure Tomič
Chef

Tomičeve jedi so preproste, čeprav so videti umetniške. Ve, kje je doma, pozna svoje prednike in svoje podnebje, je enakomerno ustvarjalen in tradicionalen.


Ne podcenjujte Debeluha!

Debeluh nima le provokativnega imena, saj ne provocira apetita, temveč radovednost. Debeluh ima tudi naslov svetovnega prvaka, toda v kuhanju pašte. Tudi sloves najboljše zagrebške gostilne, toda sredi Brežic. Tudi legendarno tortico govejega tatarja, gosjih jeter in prepeličjega jajca, toda tudi tradicionalni borovničev štrudelj. Tudi staro gostilno italijanskega imena in francoskega stila s šarmom žlahtne domačnosti, toda z novo eleganco črne rožnate stene in belih natakarskih rokavic! In, seveda, tudi roštilj, toda le za pristnost vonja, spoštovanje korenin in spodbujanje kreativnosti chefa!

Zato nikar ne podcenjujte Debeluha, ker je začel s čevapčiči, njegova brežiška ošterija pa ima debelo ime! Družinski Debeluh, v katerem avtor dirigira, mama postreže, brat v kuhinji pa pripravi, je Balkan tako pofrancozil, Italijo pa tako poslovenil, da to ni debelo, a tudi ne suho, pač pa simpatično in sproščeno, a na lep, fin, izdelan, vrhunski in vinski način.

Takšne so vrhunske podeželske gostilne! Poštirkani pogrinjki, visoki peclji, pridušena svetloba, mehke barve, elegantno-moderen zimski vrt in domačno-žlahtna stara gostilna, ki vošči: “Dobrodošli!” Debeluhove jedi so preproste, čeprav niso le dobre, temveč tudi vrhunske. Poudarek je na sestavinah in ohranjanju okusov. Debeluh ve, kje je doma, pozna svoje prednike in svoje podnebje ter ceni svoje goste, ki jim ponuja le najboljše.

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Vabljeni na tortico z žara svetovnega prvaka v kuhanju pašte! Debeluh kontraste uporablja, da privlači, z zafrkljivostjo imena apetit, s finostjo okusov pa radovednost. Čeprav Posavje še ni nova Šampanja, pa ima v Debeluhu že odgovor, zakaj so Francozinje tako suhe, Francozi pa pijejo tako dobra vina. Vsi recepti so bili, namreč, nekje in nekdaj že skuhani, zato je chefovstvo ”le” še v tem, kako jih prilagodimo danemu trenutku, okolju, sezoni, vremenu in razpoloženju. Jure Tomič je v tem takšen mojster, da v Debeluhu ni le zaradi avtoceste vse blizu.


Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

60 €

5 hodov

90 €

10 hodov

120 €


Vinski list

Jure Tomič je tudi vinski svetovalec, ki ima na vinski karti 350 etiket; ob enakomerni zastopanosti najbolj znanih slovenskih vinarjev je tudi mednarodna udeležba (30 šampanjcev, 15 bordojcev, 11 držav); 19 vin na kozarec in 9 coravin.


Prostor

Poštirkani pogrinjki, visoki peclji, pridušena svetloba, mehke barve, elegantno-moderen zimski vrt in domačno-žlahtna stara gostilna.


Posebnosti

Michelin priporočilo
član JRE Jeunes Restaurateurs
član Chaîne des Rôtisseurs