Pikol - Jezerska Vasica

avtorska kuhinja z vrhunskimi morskimi sestavinami

Chef:Tadej Gašparin
    Vipavska cesta 94, Nova Gorica, Slovenija

Cena menija TR

30 €

Odpiralni čas v TR
  • ponedeljek - sobota
    19.00 - 22.00
  • nedelja
    12.30 - 15.00
  • torek
    zaprto
Rezervacije

Rezervacija je obvezna.

Termini za rezervacije

ponedeljek – sobota ob 19.00 uri
nedelja ob 12.30 uri


Harmonija narave

Pozdrav iz kuhinje: “Iz gozda na krožnik”

Žepki, mlečni Tolminec, buča, cimet

Brancin, rožičeva moka, dimljen jesenski pire

Bourbon krema glacée, redukcija rajskega jabolka, lešnikov prah


Vinska spremljava

Vinar: Silveri vinsko posestvo družine Gašparin, Neblo, Goriška Brda

Vinska spremljava (3 kozarci) 18,00 €
Rebula Single Vineyard 2020
Beli Tenor, Magnum N/V
Sušena sladka Rebula 2022


Dodatna ponudba

Pikolov sloviti karpačo iz brancina, mariniran z granatnim jabolkom in kostanjevim medom (za 2 osebi) 25,00 €

Iberijski slasten pršut pata negra, narezan na nož, postrežen z ekstra deviškim oljčnim oljem 18.00 €


Lokalni dobavitelji

Skuta in mleko: Kmetija Kenda, Idrija
Ribe: Bonmar global, Idrija
Sadje: Kmetija Drnovscek, Brda
Mleko in maslo: Mlekarna Planika, Kobarid
Divjačina: Nimrod, Škofja Loka


Tadej Gašparin
Chef

V kolibi razkuštranih oči

V Pikolovo jezersko vasico greš zaradi lotosovih cvetov, ki vsako leto, vedno na isti dan, obudijo vero, upanje in lepoto. Zaradi kolibe ob cvetočem jezeru, ki ga na robu mesta dveh držav vsaka mesečina spremeni v vilinsko mesto na robu gozda. Zaradi kamina na dnu lesenih stopnic ob kolišču, kjer se v udobnih foteljih iskrijo mehurčki. Zaradi zastekljene terase, kjer se čas ustavi ob poslušanju zgodb. Zaradi tako visokih pecljev, da je potrebno kozarce držati z dvema rokama. Zaradi luči razkuštranih glav, ki osvetljujejo toliko umetnin, da jim zmanjka sten, zato jih je nekaj sto še na razstavah, po muzejih in v skladiščih … A vrneš se zaradi jedi! Ker sredi te jezerske pravljice je nekaj res: najbolj posebno je v Pikolu tisto, kar je na krožniku.

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Še brancinov karpačo, ki je povsod na jedilniku, je le tukaj hišna posebnost, ki jo je gospodar že tolikokrat narezal, da so mu morali operirati ramensko manšeto. Še ocvrte girice, pa čeprav jih tudi tukaj ješ z rokami, so takšne, saj imajo zraven še pire, ki hrusta, in kis, ki sladka. Še črna barve, ki ima v glavni jedi dva dela in šest odtenkov, je tukaj za poživitev.


Vinski list

sommelierja Tadej in Boris Gašparin
120 vinskih etiket
hišni vinar je Posestvo Silveri


Prostor

velika brunarica ob majhnem jezeru, polna umetniških slik


Posebnosti

Michelin priporočilo
član JRE Jeunes Restaurateurs
Jezerska vasica, glamping resort