Pikol - Jezerska Vasica

avtorska kuhinja z vrhunskimi morskimi sestavinami

Chef:Tadej Gašparin

Tadej Gašparin
Chef

V kolibi razkuštranih oči

V Pikolovo jezersko vasico greš zaradi lotosovih cvetov, ki vsako leto, vedno na isti dan, obudijo vero, upanje in lepoto. Zaradi kolibe ob cvetočem jezeru, ki ga na robu mesta dveh držav vsaka mesečina spremeni v vilinsko mesto na robu gozda. Zaradi kamina na dnu lesenih stopnic ob kolišču, kjer se v udobnih foteljih iskrijo mehurčki. Zaradi zastekljene terase, kjer se čas ustavi ob poslušanju zgodb. Zaradi tako visokih pecljev, da je potrebno kozarce držati z dvema rokama. Zaradi luči razkuštranih glav, ki osvetljujejo toliko umetnin, da jim zmanjka sten, zato jih je nekaj sto še na razstavah, po muzejih in v skladiščih … A vrneš se zaradi jedi! Ker sredi te jezerske pravljice je nekaj res: najbolj posebno je v Pikolu tisto, kar je na krožniku.

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Še brancinov karpačo, ki je povsod na jedilniku, je le tukaj hišna posebnost, ki jo je gospodar že tolikokrat narezal, da so mu morali operirati ramensko manšeto. Še ocvrte girice, pa čeprav jih tudi tukaj ješ z rokami, so takšne, saj imajo zraven še pire, ki hrusta, in kis, ki sladka. Še črna barve, ki ima v glavni jedi dva dela in šest odtenkov, je tukaj za poživitev.


Vinski list

sommelierja Tadej in Boris Gašparin
120 vinskih etiket
hišni vinar je Posestvo Silveri


Prostor

velika brunarica ob majhnem jezeru, polna umetniških slik


Posebnosti

Michelin priporočilo
član JRE Jeunes Restaurateurs
Jezerska vasica, glamping resort