Pino Alpino

preprosto dobre jedi na sproščeno drugačen način

Borovška cesta 83, Kranjska Gora, Slovenija
Rad dobro jem
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Izlet in doživetje
Vino in hrana
Svet je majhen
Topla postelja
Maj Suhadolnik
Chef

Preprosto dobro

Ko na križpotju dopustnikov iz vsega sveta v osrčju Alpske vasice snežne sani pravljično vabijo v staro Cvitarjevo domačijo na novo cemprinovo zgodbo, dobra volja ne ostane pred vrati ob kuhančku. Pino Alpino se ne rima le z imenom, temveč tudi z gosti, saj jim pod eno streho ponuja domače udobje s sočnim razgledom, vinske omare polne vrhunskih slovenskih vin in dobrih sosedov ter preprosto dobre jedi, pripravljene na ravno prav drugačen način, da je jedilnica vedno polna, vinski bar pa vedno glasen.

Sicer pa je formula pinoalpinove večerne priljubljenosti preprosto dobra! To velja za vzdušje, ki je domačno in sproščeno, strežbo, ki je hitra in sproščena, vina, ki sprostijo, in jedi, ki so znane, a drugačne, in chefovske, toda sproščene.

Kranjskogorski gostje potrebujejo Pino Alpino, da so na dopustu veseli in srečni. Ker se jim čez dan veliko dogaja, želijo zvečer le nekaj na krožniku in v kozarcu, toda dobrega. Zato dobre volje že vstopijo, saj jim Pino Alpino priporoča: ”Pridite nas pozdravit.” Oni pa njemu: ”Pino Alpino, a je to pehtranova potica?!


Fotozgodba

Obisk 2023


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Odkar je Kranjska Gora poleti še bolj polna kot pozimi, njeni gostje od blizu in daleč niso več odvisni le od čevapčičev na plaži in dunajcev na snegu. Toda bolj zahtevni so se doslej morali malo sprehoditi … Odkar pa se na Cvitarjevi hiši rima Pino Alpino, se več ne omenja, kako se je tej gostilni reklo prej. Pravzaprav je najbolj množična slovenska športna vas z Milko, Mamo Marijo, Lipo in Pinom Alpinom tudi najbolj – srčkasta! V tej družbi Pino Alpino dobro ve, da je v osrčju Alpske vasice. Zato so njegove jedi ‘le’ preprosto dobre, toda gostje se vseeno ne vračajo le zaradi pravljičnih sani in polnih vinskih omar, temveč zaradi novih jedi, ki si od starih spretno sposojajo priljubljenost. Naročite, torej, preprosto dobre: pašteto, raviol, rižoto, vratovino, bržolo in toplo tortico!


Jedilni list

Hladna predjed Chef Hat

Piščančja jetrna pašteta, mandljev praline, parmezan

6 €

Buratta, jabolka, melasa rdeče pese

8 €

Topla predjed Chef Hat

Milanska rižota z karamelizirano krvavico

12 €

Pečen treviški radič, parmezan, citrus gel, pinjole

8 €

Glavna jed Chef Hat

Svinjska vratovina, lardo, pire podzemne kolerabe, coleslaw, čebulna krema

22 €

Suho zorjena govedina, pretlačen grahov pire, pečena koruza, pecorino omaka,

26 €

Sladica Chef Hat

A je to pehtranova potica?

6 €

Topla jabolčna tortica s cimetovo kremo

8 €


Vinski list

50+ vinskih etiket


Prostor

Vilinsko zunaj, domačno sproščeno in sodobno prenovljeno v razgibani jedilnici, ki brez vrat povezuje dva prostora, z lesenimi mizami, ki ne potrebujejo prtov. Ob šanku in na prehodu vinsko-barski del z visokim sedenjem.


Posebnosti

hotel s 7 sobami in vinski bar