Restavracija Calypso

prefinjena sredozemska kuhinja v hotelu

Kidričeva ulica 7, Nova Gorica, Slovenija

Izzovite chefa, ne srečo!

Če zmagaš, imaš kje proslaviti, če izgubiš, te potolažijo na najvišjem nivoju, če si pa le lačen dobrojedskih užitkov, te v Perli zadovoljijo tudi brez rulete. Calypso je zato nadgradnja, nekaj za dušo, ne le za strast. Prefinjena restavracija s francoskim načinom strežbe, italijanskimi gosti in slovenskim chefom.

To je trend v svetu – da najboljši chefi najdejo ”zatočišče” v najboljših hotelih. Takšne restavracije so chefovske ne le zaradi ponudbe (hrana, vina, postrežba), temveč tudi zaradi posebnosti ambienta. Njihovi obiskovalci sploh ne opazijo, da so v (velikem) hotelu oziroma v hotel pridejo ravno zaradi takšne ”prefinjene restavracije”. Tovrstni poskusi se dogajajo tudi pri nas, na Bledu, v Portorožu, Ljubljani, a najbolj resno tej ”strasti” strežejo v novogoriški Perli, kjer ima Calypso ob executive chefu Perle Matjažu Šinigoju še svojega vodjo kuhinje Daliborja Janačkoviča, vključno s celotno ekipo.

Calypsova smer je, seveda, sredozemska, v prefinjenosti zato jedi govorijo francosko, s sproščenostjo italijansko, s sestavinami tudi slovensko, z modnostjo poliglotsko. Jedilni list ponuja znane sestavine, ki v jedeh dobijo chefovski pečat, še posebej v obliki degustacijskega menija, ki se ves čas spreminja. Ker ima prijazno ceno, vabi tudi ne-igralce, radovedne zunanje goste.

Zato Calypso ni le za petične in/ali kulinarično zahtevne obiskovalce igralnice, ki si po gneči za igralnimi želijo več intimnosti in prefinjenosti za jedilnimi mizami, temveč vabi tudi radovedne, ki raje izzivajo chefe kot pa srečo.


Fotozgodba

Obisk 2018


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Če stavite na hitrost, ”pojejte vse, kar lahko” v Oceanisu, če stavite na priložnost, se mediteransko sprostite v Mediterraneu, če pa ne stavite, se prepustite Calypsu. Čeprav se kar nekaj slovenskih igralnic trudi tudi s fine dining ponudbo, je vrhunsko-prefinjen le Calypso.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

5 hodov

50 €

Tatarski brancina, janež, granita zelenega jabolka, maslo oljčnega olja

Grahova juha, kobariška skuta, popečen ajdov kruh

Hišni raviol nadevan z jurčki, fondi tolminskega sira, ocvrta sardela, drobnjak

Flambiran srnin file, slivova omaka, ješprenj z zelišči, stročji fižol

Pena ovčjega jogurta z biskvitom iz bele polente in orehov, ajdove kokice, sladoled pečene breskve, kompresirana breskev v vinu


Vinski list

sommelier: Matjaž Pipan
število vinskih etiket: 200
hišni vinar: klet Goriška Brda


Prostor

prostorna hotelska jedilnica z elegantnimi pogrinjki


Posebnosti

hotel, spa in igralniško-zabaviščni center Perla