Restavracija CUBO
sredozemska kuhinja z dizajnom
- ponedeljek - sobota 12.00 - 22.00
- nedelja zaprto
- T: +386 (0)1 521 1515
- E: info@cubo-ljubljana.com
- www.cubo-ljubljana.com
Boštjan Trstenjak
Borut Pugelj
Dobro. Spretno. Znano. In!
Kam greva? “V Cubo!” Zakaj? “Ker imajo svoj parking!” Saj lahko greva s taksijem … “Tam vse poznam!” Jaz pa ne … “In imajo dobra vina!” Če pa voziš … “Pa vedno je polno!” Kako pa bova potem dobila mizo? “Pohiti, vsi so že tam!” Kaj nisi povabil le mene? “Pa najlepšo knjigo imajo!” Mar bova brala? ”In najboljše sladice!” Kaj še čakava!? Vedno se najde kak razlog za obisk Cuba. In ta ni (le) hrana. Pa ne, ker ne bi bila dobra. Zato, ker je še toliko drugih razlogov.
Stoli? Natakar? Vino? Arhitekt? Lokacija? Krožniki? Kaj odloči, da je ena gostilna polna, toliko pa praznih? Kaj odloči, da v eni gostilni hočejo biti vsi, v drugih pa nihče? Kaj odloči, da se o eni govori, o drugih pa molči? Kaj odloča popularnost? Zakaj je, skratka, Cubo tako in? Ne zveš, če nisi tam. Vsak dan!
Rad Dobrojem priporoča
Cubova formula deluje od prvega dne. Še vedno, čeprav jo mnogi posnemajo. Dobre sestavine, spreten kuhar, vsem znane jedi. Dizajnerski ambient, rezervirano parkirišče in lepi krožniki. Cubove testenine niso razkuhane, Cubove sestavine niso ubite, Cubove jedi niso dolgočasne. Cubovi kuharji ne delajo začetniških napak. Skuhajo točno to, kar jim avtor določi. Točno to, kar Cubo polni.
Jedilni list
Večerni meni za 2 osebi (5 hodov)
140 €
Vinski list
Prostor
dve jedilnici, posebne sobe, majhen vrt na asfaltu, veliko dizajna in urbanega utripa
Posebnosti
Michelin Plate
knjigi Cubo slaščice in Cubo doma