Restavracija CUBO

sredozemska kuhinja z dizajnom

Chef:Boštjan Trstenjak
Chef:Borut Pugelj

Boštjan Trstenjak
Chef

Borut Pugelj
Chef

Dobro. Spretno. Znano. In!

Kam greva? “V Cubo!” Zakaj? “Ker imajo svoj parking!” Saj lahko greva s taksijem … “Tam vse poznam!” Jaz pa ne … “In imajo dobra vina!” Če pa voziš … “Pa vedno je polno!” Kako pa bova potem dobila mizo? “Pohiti, vsi so že tam!” Kaj nisi povabil le mene? “Pa najlepšo knjigo imajo!” Mar bova brala? ”In najboljše sladice!” Kaj še čakava!? Vedno se najde kak razlog za obisk Cuba. In ta ni (le) hrana. Pa ne, ker ne bi bila dobra. Zato, ker je še toliko drugih razlogov.

Stoli? Natakar? Vino? Arhitekt? Lokacija? Krožniki? Kaj odloči, da je ena gostilna polna, toliko pa praznih? Kaj odloči, da v eni gostilni hočejo biti vsi, v drugih pa nihče? Kaj odloči, da se o eni govori, o drugih pa molči? Kaj odloča popularnost? Zakaj je, skratka, Cubo tako in? Ne zveš, če nisi tam. Vsak dan!

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Cubova formula deluje od prvega dne. Še vedno, čeprav jo mnogi posnemajo. Dobre sestavine, spreten kuhar, vsem znane jedi. Dizajnerski ambient, rezervirano parkirišče in lepi krožniki. Cubove testenine niso razkuhane, Cubove sestavine niso ubite, Cubove jedi niso dolgočasne. Cubovi kuharji ne delajo začetniških napak. Skuhajo točno to, kar jim avtor določi. Točno to, kar Cubo polni.


Jedilni list

Degustacijski meni

Večerni meni za 2 osebi (5 hodov)

140 €


Vinski list

sommelier Matej Mesec
vinska karta s 400 etiketami na tabličnem računalniku in vzorčna ponudba vin na kozarec

Prostor

dve jedilnici, posebne sobe, majhen vrt na asfaltu, veliko dizajna in urbanega utripa


Posebnosti

Michelin Plate
knjigi Cubo slaščice in Cubo doma