Restavracija CUBO

sredozemska kuhinja z dizajnom

Šmartinska cesta 55, Ljubljana, Slovenija
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Urbano in živahno
Vino in hrana
Boštjan Trstenjak
Chef
Borut Pugelj
Chef

Dobro. Spretno. Znano. In!

Kam greva? “V Cubo!” Zakaj? “Ker imajo svoj parking!” Saj lahko greva s taksijem … “Tam vse poznam!” Jaz pa ne … “In imajo dobra vina!” Če pa voziš … “Pa vedno je polno!” Kako pa bova potem dobila mizo? “Pohiti, vsi so že tam!” Kaj nisi povabil le mene? “Pa najlepšo knjigo imajo!” Mar bova brala? ”In najboljše sladice!” Kaj še čakava!? Vedno se najde kak razlog za obisk Cuba. In ta ni (le) hrana. Pa ne, ker ne bi bila dobra. Zato, ker je še toliko drugih razlogov.

Stoli? Natakar? Vino? Arhitekt? Lokacija? Krožniki? Kaj odloči, da je ena gostilna polna, toliko pa praznih? Kaj odloči, da v eni gostilni hočejo biti vsi, v drugih pa nihče? Kaj odloči, da se o eni govori, o drugih pa molči? Kaj odloča popularnost? Zakaj je, skratka, Cubo tako in? Ne zveš, če nisi tam. Vsak dan!


Fotozgodba

Obisk 2016


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Cubova formula deluje od prvega dne. Še vedno, čeprav jo mnogi posnemajo. Dobre sestavine, spreten kuhar, vsem znane jedi. Dizajnerski ambient, rezervirano parkirišče in lepi krožniki. Cubove testenine niso razkuhane, Cubove sestavine niso ubite, Cubove jedi niso dolgočasne. Cubovi kuharji ne delajo začetniških napak. Skuhajo točno to, kar jim avtor določi. Točno to, kar Cubo polni.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

Večerni meni za 2 osebi (5 hodov)

100 €

Hladna predjed Chef Hat

Burrata s pečeno rdečo peso, agrumi in figovo marmelado

16 €

Goveji karpačo z mlado solato, jabolki, sirom in oreščki

16 €

Topla predjed Chef Hat

Kraljevi gamberi na žaru z beluši in avokadom

16 €

Sicilijanska rižota (jajčevci, mocarela, čili, paradižnik)

18 €

Testenine z neapeljskim ragujem, hrustljavo panceto in burrato

19 €

Glavna jed Chef Hat

Tunin file z belim fižolom in mlado špinačo

29 €

Hobotnica pečena v pečici z zelenjavo in krompirjem

30 €

Biftek (250 g) na žaru z njoki in baziličnim pestom

32 €


Vinski list

sommelier Matej Mesec
vinska karta s 400 etiketami na tabličnem računalniku in vzorčna ponudba vin na kozarec

Prostor

dve jedilnici, posebne sobe, majhen vrt na asfaltu, veliko dizajna in urbanega utripa


Posebnosti

Michelin Plate
knjigi Cubo slaščice in Cubo doma