Restavracija Grad Kromberk

Družinska gostilna z morjem v grajskih sobanah

Grajska cesta 1, Nova Gorica, Slovenija
Rad vrhunsko jem
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Izlet in doživetje
Morje in reke
Vino in hrana
Aleš Šibav
Chef
Polonca Bregantič
Chef

Morje na gradu

Čeprav so to grajske sobane, fini pogrinjki, zveneči kozarci in jedi na zlatih okvirjih, ima Kromberk gostitelja, ki skrbita, da se pri njima počutiš doma, torej ne kot podložnik, pač pa graščak. Za te jedi, ki zahtevajo, da se jim prepustiš, in za ta meni, ki zahteva, da se izprsiš, je to nujno.

Seveda pa samo z gradom in gostoljubjem ne bi šlo. Da je gost zadovoljen, so odločilne jedi, ki so ravno prav fine, da je gost nanje in nase ponosen, toda tudi razumljive, da se mu vseeno ni potrebno preveč prepustiti in premalo sprostiti.

Da je na gradu grajska kuhinja, je logično, da iz nje prihajajo morske jedi, pa tudi. Tukaj je namreč vse, kar vrhunska morska kuhinja potrebuje: primorsko podnebje, vinogradi, oljčniki, Italija in chef. Ker takšna morska kuhinja ni obmorska, temveč avtorska, je zato njena prednost. Zato pozabite velike slike na steni in poiščite raje majhne, na katerih sta mlada na Kromberku pravkar dahnila da. Grad Kromberk je muzej, toda z najboljšo muzejsko restavracijo. Chef Aleš Šibav je graščak, toda z dolgo ribiško palico in finimi morskimi idejami. Dobrodošli v morski restavraciji za posebne priložnosti!


Fotozgodba

Obisk 2022


Rad Dobrojem priporoča

Quote

To je restavracija za izlet na grad in v muzej, za poroko, rojstni dan in držanje za roko, predvsem pa za morske jedi s podpisom chefa. Čeprav je sproščeno, zaradi gostoljubja celo domačno, to niso pogrinjki in krožniki, da si zanje ne bi vzeli časa in jim namenili posebne priložnosti.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

Svežina morja - 4 hodi

54 €

Svežina morja - 6 hodov

70 €

Svežina morja - 8 hodov

85 €

Mesni meni - 6 hodov

60 €

Pogrinjek

3,50 €


Vinski list

sommelier Mateja Bagar

Najboljša najkrajša vinska karta pri nas! Zato, ker z le 50+ etiketami odkriva vinarje in vina le tam, kjer je doma in se spozna (Vipavska dolina, Goriška Brda).


Prostor

Grajski sobani, lovska in gosposka, ter park z amfiteatrom in lapidarijem. Na Gradu Kromberk je osrednji razstavni prostor Goriškega muzeja.


Posebnosti

V Goriškem muzeju na Gradu Kromberk je na ogled likovna umetnost od baroka do najpomembnejših primorskih likovnih ustvarjalcev 20. stoletja.