Restavracija Harfa

sodobno in sredozemsko navdahnjena kuhinja

Chef: Boštjan Pavli

Boštjan Pavli
Chef

Pavlijeva sredozemska kuhinja zna v poslovnem okolju Ljubljane prepoznati želje gostov in jih hkrati kreativno nadgraditi.


Uglašenost zvokov in okusa

Harfa je restavracija, ki je skoncentrirana na (poslovna) kosila, a nima čisto nič skupnega z menzo; njena ponudba je lahko hitra, pa vseeno chefovska, posebna, pa vseeno ne previsoka; njen ambient je eleganten, a vzdušje ni zapeto; njena lokacija je odmaknjena, a zato tam ni naključnih gostov. Skratka, Harfa ima svoje prednosti in te zna tudi izpostaviti.

Tudi Pavli in Harfa imata posteljice pod mocarelo, trise iz morja, meso v izbranih omakah in/ali kombinacije sladic. Toda, če so hitri meniji na desni med cenovno najbolj prijaznimi v Ljubljani, se štirihodni na levi ponašajo z najbrž najboljšim razmerjem cene in kakovosti v prestolnici! Harfa igra na karto všečnosti, a ne zanemarja odličnosti, v tem je njena največja odlika.

To ni vrhunska kuhinja, ki bi gradila na finesah in avtorstvu, so pa to vzorčno pripravljene jedi, ki poznajo ekonomski izračun in dajejo gostom več kot pričakujejo. Pavli ne oponaša (na primer Italijanov pri testeninah), temveč ponuja raje gostom jedi, ki jih sicer poznajo, a jih dobijo na njegov, kuharsko-spreten, način. In vse to v ambientu, ki je posloven, toda prijeten, opoldanski, toda vabi tudi zvečer, prostoren, toda ne zmoti, ne posla in ne intimnosti. Harfa je dobro uglašena!

Koliko časa imate? Ker je čas kosila, gre tudi hitro, vendar poslovno, vsak dan kot narekujejo sveže sezonske sestavine in kot izberejo gostje, mesno, ribje, vegetarijansko, lahko tudi vegansko. Ko je časa več, pa je potrebno povedati le osnovne želje, vse drugo pa prepustiti Boštjanu Pavliju, ki kuha sodobno in atraktivno, s poudarkom na sestavinah.

Kakšnih sto tisoč zaposlenih v Ljubljani vsak dan med enajsto in petnajsto išče nekaj za pod zob, da se lahko zatem, po največ uri odmora, spet vrnejo v evropski delovni čas. Temu je prilagojena tudi gostinska ponudba kosil, ki so zamenjala nekdanje tovarniške malice v menzah. Pravzaprav nihče ne ostane lačen … A malo delovnih in lačnih ima priložnost, da ima blizu delovnega mesta restavracijo, v kateri opoldanski obrok ni na tekočem traku, a je vseeno cenovno sprejemljiv za vseh 20 dni v tednu! Da jim, namreč, kuha pravi chef! Odkar je Boštjan Pavli s Harfo na svojem, imajo Murgle restavracijo, v kateri ne moreš zgrešiti. Ko gre za posel, je zaupanje največ vredno.

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Harfin Boštjan Pavli je chef po poklicu in kuhar po talentu. Ker ne sili v ospredje, so takšne tudi njegove jedi, ki ne pretiravajo s podpisom, a zato tudi ne delajo razlik med gosti. Pavli je dovolj ustvarjalen, da je drugačen, spreten in boljši, kar njegovim gostom povsem zadošča. Ker tam niso (le) ob izrednih priložnostih, temveč vsak dan!


Jedilni list

Poslovni meni

3 hodi

33 €

5 hodov

40 €

Degustacijski meni

8 hodov

80 €


Vinski list

sommelier Ludvik Jaklin
100 vinskih etiket


Prostor

pritličje poslovne zgradbe s prepoznavno stekleno-barvno fasado; olivno-zeleno-rjavi toni; dve ločeni jedilnici, posebna soba


Posebnosti

Michelin Plate