Restavracija Kodila

mesnine, žar in prekmurske specialitete s kanadskim chefom

Markišavci 44, Markišavci, Slovenija
Rad dobro jem
Tradicija in sodobnost
Izlet in doživetje
Meso in še kaj
Boštjan Lačen
Chef

Kjer srečaš in ješ meso

Mesnica je za izlet in njena trgovina je za dobrojedski nakup. Za njo je domača gostilna, kakršnih ni več. Navzgor moraš mimo šunk, da dobiš porcijo kulinaričnega adrenalina. In potem srečaš meso ter njegovega chefa.

Na hrenovko ali kranjsko se je včasih šlo v mesnico, zdaj pa h Kodili. Klasika je bila včasih dobra v vsaki preprosti gostilni, zdaj moraš na to h Kodili. Narezki so včasih bili le domači in danes so le trgovinski, pri Kodili pa so domači sredi trgovine. Če in ko želiš več, moraš drugje v restavracijo, pri Kodili pa v prvo nadstropje. Steaki brez kosti ali s kostjo, po želji, saj so vsi štiri tedne suho zorjeni. Mangalica je posebnost, tako kot so chefove jedi, ker kuha tako kot govori, malo kanadsko in malo prekmursko. Skratka, ko veš, kaj ješ!

Kodila piha na dušo množičnemu okusu, hkrati pa vabi tudi dobrojedsko manjšino, je hkrati tradicionalen in moderen, toda na svoj način. Domača gostilna in steak house, šunkarna in gourmet prodajalna, malice in sendviči, enolončnice in meniji, burgerji in tomahavki, govedina in mangalica, prekmurska šunka in prekmurska gibanica. In vse to se začne s še toplimi ocvirki!

V gostinstvu je najtežje ponujati, kar ima najraje večina, hkrati pa izstopati s kakovostjo, ki pa jo zna ceniti le manjšina. Restavracija Kodila je zato gostilna, kakršnih je pri nas najmanj, a ravno zato, ker jih to formulo skuša oponašati največ.


Fotozgodba

Obisk 2019


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Tukaj se lahko glasno trka s kozarci ali nežno drži za roke, tukaj si lahko ves dan na pikniku ali si le na hitro privežeš dušo, tukaj je lahko družba velika ali pa izbrana. Če bi takšen prostor bil sredi velikega mesta, bi bil tako poln, da ne bi bilo prijetno. Tukaj pa je dovolj stran in dovolj ”skrit”, da je tudi zato Kodila še vedno tista lokacija, ki jo priporočaš le res dobrim prijateljem.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

4 hodi

48 €

5 hodov

65 €

MeetMeatEat academy master - šola peke steakov s Chefom

115 €


Vinski list

Vinski list z desetimi vinarji, prekmurskimi in pomurskimi. Pomembna je hrana, ob njej pa nisi žejen, zato so vina tudi na kozarec.


Prostor

Mesnica je trgovina z lokalnimi izdelki in dušo, za njo je domača gostilna, kakršnih ni več, galerija predstavi najboljšo prekmursko šunko, velika jedilnica gleda chefu pod prste, manjša mu omogoča, da se posveti gostom, na zeleni strešni terasi je dovolj prostora tudi za piknike


Posebnosti

Šunkarna Kodila, delikatesa