Restavracija Korošica

Zofka Kanovnik dokazuje, da je tudi koroška kuhinja (lahko) vrhunska

Otiški Vrh 25d, Dravograd, Slovenija
Rad vrhunsko jem
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Urbano in živahno
Morje in reke
Topla postelja

Najboljša koroška restavracija

Hotel na križišču ima dobro lego za popotnike, ki so zadovoljni zaradi udobne postelje in hotelske restavracije, ter za domačine, ki so zadovoljni, ker jim čez koroške hribe in doline ni potrebno do morja. A to ne zadovolji Zofke Kanovnik! Njena Korošica je najboljša koroška restavracija; in to tam, kjer jo najmanj pričakuješ.

Korošica je med Korošci postala dečva zaradi svoje ljubezni do morja in njegovih dobrot. Zdaj pa vabi na Koroško tiste, ki tam ne iščejo morja … Zofka Kanovnik je najboljša koroška chefinja, ker ji je morje le navdih, da z njegovo svežino sodobno spreminja koroško kulinariko!

V hotelu za popotnike – z velnesom, tajsko masažo, poslovno usmeritvijo, avtobusnim parkiriščem, štirimi zvezdicami, ob vadbišču za golf – in morski restavraciji za domačine je Korošici uspelo, da je ene in druge navadila na fine pogrinjke in dolge menije. Tam, kjer tega nihče ne pričakuje, chefinja preseneča s kuharsko razgledanostjo in ne-slepim poznavanjem kuharskih trendov, ki jih spretno, lepo in dovršeno povezuje s koroško kulinarično tradicijo in lastno morsko navdušenostjo.

Vsaka Korošicina jed izda kuharico, ki ni v službi, ampak za štedilnikom. Ker ne ponavlja, temveč se trudi. Najbolj z najdaljšim degustacijskim menijem, ki se mu je potrebno prepustiti. Čeprav ceste še ni, se po njej že zdaj splača zapeljati, kajti degustacijski meni Zofke Kanovnik ne preseneti le s kakovostjo kar 3 srčkov, temveč tudi s ceno!


Fotozgodba

Obisk 2022


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Prva koroška izbira za poslovneže. Najbližje do morja za lokalce treh dolin, Koroške, Mislinjske in Dravske doline. Koroška dečva za posebne in lepe priložnosti.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

4 hodi

35 €

6 hodov

55 €

8 hodov

75 €


Vinski list

sommelierka Zofka Kanovnik
število vinskih etiket: 40+


Prostor

urbani hotel na podeželju; posebna soba z zlatim ogledalom in finimi pogrinjki


Posebnosti

hotel s 4 zvezdicami