Restavracija Korošica

Zofka Kanovnik dokazuje, da je tudi koroška kuhinja (lahko) vrhunska

Chef:Zofka Kanovnik
Chef:Miša Blažek Kanovnik
    Otiški Vrh 25d, Dravograd, Slovenija

Cena menija TR

30 €

Odpiralni čas v TR
  • ponedeljek - petek
    15.00 - 22.00
  • sobota - nedelja
    12.00 - 22.00
Rezervacije

Rezervacija je obvezna.

Termini za rezervacije

ponedeljek – petek ob 15.00 / 17.00 / 19.00
sobota in nedelja ob 12.00 / 15.00 / 17.00 / 19.00


Jesenski sprehod čez gozd na jaso

Pozdrav chefinje: pašteta iz gob, okisane lisičke, dimljeno maslo

Tovsti grumpi z njoki iz paljenega testa, kislo zelje in šampinjoni

Jelen z bučnim štrukljem, reducirana omaka in pire zelene s hruško
ali
Raža z zelenjavo in cmočki

Pehtran, češplje in čokolada


Vinska spremljava

Vinarja: Movia, Ceglo, Goriška Brda in Frešer, Ritoznoj, Štajerska Slovenija

Vinska spremljava (3 kozarci) 15,00 €


Dodatna ponudba

Mariniran brancin, dashi, wakame alge 13,00 €

Kostanjeva juha s kostanji in kostanjevimi listi 6,00 €


Lokalni dobavitelji

Meso: Koroške mesnine, Dravograd
Jajca: Kmetija Lužnik, Trbonje
Krompir in zelenjava: Kmetija Cvetko, Bukovska vas
Ribe: Ribarnica Cerkvenik, Kozina
Divjačina: NImrod, Škofja Loka


Zofka Kanovnik
Chef

Miša Blažek Kanovnik
Chef

Najboljša koroška restavracija

Hotel na križišču ima dobro lego za popotnike, ki so zadovoljni zaradi udobne postelje in hotelske restavracije, ter za domačine, ki so zadovoljni, ker jim čez koroške hribe in doline ni potrebno do morja. A to ne zadovolji Zofke Kanovnik! Njena Korošica je najboljša koroška restavracija; in to tam, kjer jo najmanj pričakuješ.

Korošica je med Korošci postala dečva zaradi svoje ljubezni do morja in njegovih dobrot. Zdaj pa vabi na Koroško tiste, ki tam ne iščejo morja … Zofka Kanovnik je najboljša koroška chefinja, ker ji je morje le navdih, da z njegovo svežino sodobno spreminja koroško kulinariko!

V hotelu za popotnike – z velnesom, tajsko masažo, poslovno usmeritvijo, avtobusnim parkiriščem, štirimi zvezdicami, ob vadbišču za golf – in morski restavraciji za domačine je Korošici uspelo, da je ene in druge navadila na fine pogrinjke in dolge menije. Tam, kjer tega nihče ne pričakuje, chefinja preseneča s kuharsko razgledanostjo in ne-slepim poznavanjem kuharskih trendov, ki jih spretno, lepo in dovršeno povezuje s koroško kulinarično tradicijo in lastno morsko navdušenostjo.

Vsaka Korošicina jed izda kuharico, ki ni v službi, ampak za štedilnikom. Ker ne ponavlja, temveč se trudi. Najbolj z najdaljšim degustacijskim menijem, ki se mu je potrebno prepustiti. Čeprav ceste še ni, se po njej že zdaj splača zapeljati, kajti degustacijski meni Zofke Kanovnik ne preseneti le s kakovostjo kar 3 srčkov, temveč tudi s ceno!

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Prva koroška izbira za poslovneže. Najbližje do morja za lokalce treh dolin, Koroške, Mislinjske in Dravske doline. Koroška dečva za posebne in lepe priložnosti.


Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

35 €

6 hodov

55 €

8 hodov

75 €


Vinski list

sommelierka Zofka Kanovnik, 50 vinskih etiket


Prostor

urbani hotel na podeželju; posebna soba z zlatim ogledalom in finimi pogrinjki


Posebnosti

hotel s 4 zvezdicami