Restavracija Mak

kulinarična dogodivščina zaradi Vračkove vrhunskosti in Davidovega odklopa

Chef: David Vračko

David Vračko
Chef

Davidove jedi dišijo po cvetočem travniku in v njih je vse, kar vendarle ne manjka totemu mestu: žive barve, sveže vonjave, bogati okusi, drzne kombinacije, ustvarjalne oblike in veselo pričakovanje nadaljevanja.


Zunaj roštilj, znotraj pa odklop

Nekje se le kuha, drugje pa tudi ustvarja. Ker nekje ne polnimo le želodca, temveč tudi možgane. Zato se nekje neha gostilna in se začne predstava. Ker nekje je ta predstava le kuharska, drugje pa tudi gledališka. Zato je s tem tako kot v gledališču, nekaterim je všeč, nekaterim pa ni. Ne reče se, torej, zaman, da je kuhanje (tudi) umetnost. O vsem tem razmišljaš, ko ne le ješ, temveč poslušaš, gledaš, čutiš in se čudiš v Maku. Ne pojdite tja le lačni, temveč še radovedni, a tudi potrpežljivi!

Restavracija za odklop, zato potrebuješ navodila za njeno uporabo! Krepek tisk: ne glej ne levo ne desno, ne prepusti se prvim vtisom, ne išči tistega, kar že poznaš, pozabi, kje si in odmisli vse, kar veš ali si prebral o dobrih gostilnah. Le prepusti se!

Drobni tisk: vnaprej se pozanimaj, čez koliko hodov se boš sprehodil, a upoštevaj, da se nikoli ne bo izšlo čisto po dogovoru. Čeprav ti ne bo nič jasno, ga nikoli ne vprašaj, kako se kaj dela ali koliko časa se peče. Nič ne bo povedal, pa še to tako tiho, da boš slišal le svoj: ”Kaj? Prosim?” Čeprav si lačen in je pred teboj toliko, nikoli ne začni jesti prej in po svoje. Vsak grižljaj ima pri Davidu svojo vrsto kruha in vsak okus ima svoj vrstni red mlaskanja. Čeprav gre vse v isto odprtino, nikoli ne jej z usti, temveč z glavo in srcem, nikoli ne okušaj le z jezikom, brez oči, ušes, nosu in rok. Čeprav si slišal marsikaj, nikoli ne poslušaj predsodkov, navad in opravljanj, ampak se raje prepusti pripovedi jedi, ki te obstreljujejo z okusi, aromami, teksturami, kombinacijami.

Pridi dobre volje in pozitiven, pozabi, da si naredil prekršek, ko si zavijal čez cesto, skoncentriraj se na okušanje in vse se bo zložilo v eno največjih kulinaričnih dogodivščin na Slovenskem!

Preberite še

Obisk 2018

Preberite še


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Nikoli v Maka ne pojdi le jest, ne da bi se bil hkrati pripravljen veliko naučiti. Tako je pač v Davidovi šoli okusov in mariborskih kontrastov, zato je toliko umetniške svobode in muhavosti potrebno zakupiti. Saj te nagradi!


Jedilni list

Degustacijski meni

Mali meni (3 hodi)

46 € - 57 €

Srednji meni (4 hodi)

57 € - 65 €

Veliki meni (6 hodov)

65 € - 81 €


Vinski list

100 vinskih etiket

 


Prostor

dve majhni jedilnici sta od odprtja doživeli toplo preobrazbo


Posebnosti

Priporočilo Michelin
član JRE Jeunes Restaurateurs
član Chaîne des Rôtisseurs