Italijanska restavracija Mirje

italijanske jedi na začetku Tržaške

Chef:Lucija Cigoj
    Tržaška cesta 5, Ljubljana, Slovenija

Cena menija TR

24 €

Odpiralni čas v TR
  • ponedeljek - petek
    15.00 - 21.30
  • sobota
    12.00 - 21.30
  • nedelja
    zaprto
Rezervacije

Rezervacija je obvezna.


Meni

Pozdrav iz kuhinje: mini focaccia

Dimljen goveji karpačo, topinambur, majoneza iz kaper, kava v prahu

Sirov raviol “girotondo”, juha iz jurčkov, orehovo olje

Saltimbocca – telečji medaljoni, parma pršut, žajbelj, bučni pire, pesa, bučna semena, mak


Vinska spremljava

Vinarji: Fantini, Ortona, Abruzzo; Varvaglione, Leporano, Apulija; Venica&Venica, Collio, Friaul

Vinska spremljava (3 kozarci) 13,90 €

 

 


Dodatna ponudba

Millefoglie, lešnikova krema, hruškov sorbet 7,50 €


Lucija Cigoj
Chef

Dolce vita na Tržaški

Pizze so dobre, tudi zato, ker so iz ”ogljevih” droži, kar pa pove že kuharjev pozdrav v obliki belo-črnih-vročih štručk. Mirje tudi brez italijanske tre colori klasike, plastičnega kiča, prižganega televizorja in sladkobnih kancon kandidaturo za vašega najljubšega slovenskega Italijana oznanja s sveže pripravljenimi omakami čez hišne testenine, vas ne razočara s kosili in vam sočno zapeče zrezke ter bifteke, toda prepriča vas s sladicami, med katerimi so najbolj dolce vita cannoli.

Mirje ima sicer največ navijačev z Mirja, med mladino, uslužbenci, prijatelji in zaljubljenci, toda, ker je tako blizu, se da tja pobegniti (pred turisti) tudi iz centra, saj je polepšalo ambient, zgradilo atraktivno ”verando” ob parkirišču, ima dobro postrežbo, zna z vini (in coravinom), pa še vsaj eden od šefov je vedno tam.

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Tisti, ki vedo, kje v Ljubljani je Mirje, ker tukaj stanujejo, delajo ali hodijo v šolo, imajo blizu do dobre italijanske gostilne. Za vse druge pa je že čas, da spoznajo, kje zaviti s Tržaške in kaj so cannoli.


Vinski list

Za italijansko restavracijo v Sloveniji je vinska karta zgledna; ker prevladujejo slovenska vina, vendar se tudi italijanskih najde dovolj; ker je veliko vin na kozarec, tudi višjega cenovnega razreda (coravin); ker je karta informativna (slovenske dežele, okoliši, letniki, zemljevid …).


Prostor

v paviljonu za kadilce, pred krušno pečjo za pizze, med umirjeno-pastelnimi toni za Ljubljančane