Restavracija Pikol

avtorska kuhinja z vrhunskimi morskimi sestavinami

Vipavska cesta 94, Nova Gorica, Slovenija

V kolibi razkuštranih oči

V Pikola greš zaradi lotosovih cvetov, ki vsako leto, vedno na isti dan, obudijo vero, upanje in lepoto. Zaradi kolibe ob cvetočem jezeru, ki ga na robu mesta dveh držav vsaka mesečina spremeni v vilinsko mesto na robu gozda. Zaradi kamina na dnu lesenih stopnic ob kolišču, kjer se v udobnih foteljih iskrijo mehurčki. Zaradi zastekljene terase, kjer se čas ustavi ob poslušanju zgodb. Zaradi tako visokih pecljev, da je potrebno kozarce držati z dvema rokama. Zaradi luči razkuštranih glav, ki osvetljujejo toliko umetnin, da jim zmanjka sten, zato jih je nekaj sto še na razstavah, po muzejih in v skladiščih … A vrneš se zaradi jedi! Ker sredi te pravljice je nekaj res: najbolj posebno je v Pikolu tisto, kar je na krožniku.


Fotozgodba

Obisk 2016


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Še brancinov karpačo, ki je povsod na jedilniku, je le tukaj hišna posebnost, ki jo je gospodar že tolikokrat narezal, da so mu morali operirati ramensko manšeto. Še ocvrte girice, pa čeprav jih tudi tukaj ješ z rokami, so takšne, saj imajo zraven še pire, ki hrusta, in kis, ki sladka. Še črna barve, ki ima v glavni jedi dva dela in šest odtenkov, je tukaj za poživitev.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

4 hodi

45 €

5 hodov

65 €

6 hodov

75 €


Vinski list

sommelier: Tadej in Boris Gašparin
število vinskih etiket: 120
hišni vinar: Posestvo Silveri


Prostor

velika brunarica ob majhnem jezeru, polna umetniških slik


Posebnosti

član JRE Jeunes Restaurateurs