Restavracija Putr

Maslo za vsak in ves dan

Mengeška cesta 67, Trzin, Slovenija
Tradicija in sodobnost
Urbano in živahno
Meso in še kaj
Aleksander Gregor Grčar
Chef

Maslo vsak dan

Že res, da bi Putr s svojimi tropskimi tapetami, ameriškim barom in kolonialno-hotelskim slogom bolj spadal ob Ljubljanico kot ob obvoznico, toda tam bi bil le eden med mnogimi, v Trzinu pa je nekaj posebnega! Vsaka vas, vsako predmestje, vsaka soseska, skozi katero ne teče Ljubljanica, potrebuje svoj putr, da si ga namaže na svoj vsakdan, ker ji potem ni treba vedno v mesto in ves čas iz mesta. Ker je, torej, res s putrom in tudi v Putru vse lepše.

Putr ni le maslo na svežem kruhu ob kavi, temveč je tudi maslo na petih omakah za štiri osebe v le enem od kar sedmih dnevnih kosil, in ne le masleni izbor dodatkov ob kot putr mehkih steakih, temveč tudi maslena omaka med chefovimi pokrovačami, rakovicami in morskimi spakami. Putr je pravzaprav sodobna verzija domače gostilne, v katero se je šlo včasih na konjski zrezek, danes pa se gre le malo dalje na black angus selection.

Čeprav Trzinski Putr želi, da prideš zjutraj in ostaneš do jutra, četudi dovoli, da prideš na kavo in pogledaš le, kdo je tam, in mu je vseeno, ali hitro ješ ali dolgo izbiraš, je kruh, da si ga namažeš, vedno svež. Potem pa je tako vse boljše. Zato ni še ena gostilna ”za Ljubljanico”, temveč Putr za Trzin.


Fotozgodba

Obisk 2020


Rad Dobrojem priporoča

Quote

V ene gostilne gremo, da se skrijemo. V ene pa, da nas tam vedno najdejo. Putr, seveda, spada med druge. Ker je s putrom vse boljše, je Putr tisti dodatek v Trzinu, ki te ne pusti v mesto, in tisto maslo pri Ljubljani, ki te zvabi iz mesta. Urbana gostilna na vasi, ki z bujnim zelenjem na tapetah vabi, da si k steakom izberete dodatke sami.


Prostor

Šank je takšen, da bi se zapil kot Hemingway. Tapete so takšne, da bi streljal kot on. Slog je, da bi rad tudi tako pisal … Ambient poskrbi, da Putra ne pozabiš!