Restavracija Šobec

ambiciozna restavracija ob Šobčevem bajerju

Chef:Marko Švalj
    Šobčeva cesta 29, Lesce, Slovenija

Cena menija TR

24 €

Odpiralni čas v TR
  • ponedeljek - nedelja
    13.00 - 20.00
Rezervacije

Rezervacija je obvezna.


Jesenski meni

Pozdrav iz kuhinje: alpski pozdrav

Razstavljena jesenska juha

Ajdov raviol s kremo kostanja, jurčki, peteršiljeva espuma

Dimljen smuč z lisičkami, pastinakov pire z limono, svilnata omaka, kapucinka
ali
Telečja lička z gosjimi jetri in istrskim tartufom, popečen skutni štrukeljc, omamna redukcija refoška, grizika


Vinska spremljava

Vinarji: Guerila, Planina, Vipavska dolina; Ducal, Svečina, Štajerska Slovenija; Kerin, Straža, Dolenjska


Dodatna ponudba

Hišni tiramisu z malinami in robidami 6,00 €

Dimljen smuč z lisičkami, pastinakov pire z limono, svilnata omaka, kapucinka 9,90 €


Lokalni dobavitelji

Meso: Mesarija Rešet, Kranj
Mlečni izdelki: Mlekarstvo Podjed, Olševek


Marko Švalj
Chef

Od sladoleda do degustacije

Pozor, kajti Šobec je nekaj posebnega! Ko so vsi v kampu, je tukaj, kjer se gore in doline zlivajo v največjo reko, narava nekaj posebnega. Ko so vsi na morju in na Bledu, je kopanje v Šobčevem bajerju nekaj posebnega. In ko ni nikogar več v kampu, je tukaj nekaj posebnega poroka!

Sicer imajo povsod takšne pizze, a tukaj so boljše zaradi domačega sladoleda. Čeprav si v kampu vsi kuhajo, gredo tukaj zjutraj raje na slovenski zajtrk, opoldan v restavracijsko senco, zvečer pa na mozgovo kost s postrvjimi ikrami in vinsko spremljavo, da je tudi večer na Šobcu nekaj posebnega!

Zato tudi ekipi šefa Matevža Strajnarja in chefa Aleša Potočnika v kampu Šobec uspeva nekaj posebnega … Da je restavracija odprta tudi, ko je kamp zaprt. Da se gostje kampa zvečer odpravijo peš na fino večerjo. Da gredo svatje v kamp na ohcet. Da v kampu eni preštevajo vrste pizz, drugi kepice sladoleda, tretji pa število hodov chefovega menija. In, seveda, da v kampu ješ boljše kot izven njega!

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Dnevno kosilo ima chefov pozdrav, družinsko pa posebno ceno. Zupanova postrv ima sezonsko spremljavo, vinska spremljava pa je priporočilo vrhunskega someljeja. Kamp ima trajnostni certifikat, pizze pa si namakajo noge v naravno jezero. Jedilnica ima dovolj prostora za hrošča, vespo in 250 gostov, chef pa dovolj znanja za goveji file v soli in za sedem hodov degustacijskega menija.


Jedilni list

Degustacijski meni

3 hodi

35 €

4 hodi

45 €

5 hodov

50 €


Vinski list

Ker so v kampu tujci v večini, dovolj dobro spoznajo ”plodove slovenskih vinogradov in najboljših slovenskih vinarjev”. Ker je vinska karta (50+ etiket) delo someljeja Matevža Strajnarja (3. stopnja), so na njej vsi potrebni podatki, vina pa so tudi razdeljena po stilih. Tudi pri vinih, torej, kamp Šobec ni le za pivo v etno baru in za domače zaloge v šotoru. Dobra vinska spremljava ob chefovem meniju!


Prostor

Velik kamp potrebuje veliko restavracijo. Na srečo je leta 2018 Šobec dobil novo restavracijo v gorenjsko-alpskem slogu, v lesu in steklu ter z razgibano prostornino, da je njena velikost sicer praktično, a simpatično razbita na funkcionalne dele. Jedilnici zato velikost in odprtost, s teraso ob jezeru in ‘izložbo’ proti kampu, dobro dene, zato se v njej dobro počutijo otroci na sladoledu, mladina na pizzi, dnevni gostje na družinskem kosilu in kampisti na večernem meniju.


Posebnosti

Kamp Šobec, naravno jezero Šobec, Sava Dolinka, bližina Bleda in Radovljice