Restavracija Šobec
ambiciozna restavracija ob Šobčevem bajerju
24 €
-
ponedeljek - nedelja
13.00 - 20.00
Rezervacija je obvezna.
24 €
Marko Švalj
Od sladoleda do degustacije
Pozor, kajti Šobec je nekaj posebnega! Ko so vsi v kampu, je tukaj, kjer se gore in doline zlivajo v največjo reko, narava nekaj posebnega. Ko so vsi na morju in na Bledu, je kopanje v Šobčevem bajerju nekaj posebnega. In ko ni nikogar več v kampu, je tukaj nekaj posebnega poroka!
Sicer imajo povsod takšne pizze, a tukaj so boljše zaradi domačega sladoleda. Čeprav si v kampu vsi kuhajo, gredo tukaj zjutraj raje na slovenski zajtrk, opoldan v restavracijsko senco, zvečer pa na mozgovo kost s postrvjimi ikrami in vinsko spremljavo, da je tudi večer na Šobcu nekaj posebnega!
Zato tudi ekipi šefa Matevža Strajnarja in chefa Aleša Potočnika v kampu Šobec uspeva nekaj posebnega … Da je restavracija odprta tudi, ko je kamp zaprt. Da se gostje kampa zvečer odpravijo peš na fino večerjo. Da gredo svatje v kamp na ohcet. Da v kampu eni preštevajo vrste pizz, drugi kepice sladoleda, tretji pa število hodov chefovega menija. In, seveda, da v kampu ješ boljše kot izven njega!
Rad Dobrojem priporoča
Dnevno kosilo ima chefov pozdrav, družinsko pa posebno ceno. Zupanova postrv ima sezonsko spremljavo, vinska spremljava pa je priporočilo vrhunskega someljeja. Kamp ima trajnostni certifikat, pizze pa si namakajo noge v naravno jezero. Jedilnica ima dovolj prostora za hrošča, vespo in 250 gostov, chef pa dovolj znanja za goveji file v soli in za sedem hodov degustacijskega menija.
Jedilni list
3 hodi
35 €
4 hodi
45 €
5 hodov
50 €
Vinski list
Ker so v kampu tujci v večini, dovolj dobro spoznajo ”plodove slovenskih vinogradov in najboljših slovenskih vinarjev”. Ker je vinska karta (50+ etiket) delo someljeja Matevža Strajnarja (3. stopnja), so na njej vsi potrebni podatki, vina pa so tudi razdeljena po stilih. Tudi pri vinih, torej, kamp Šobec ni le za pivo v etno baru in za domače zaloge v šotoru. Dobra vinska spremljava ob chefovem meniju!
Prostor
Velik kamp potrebuje veliko restavracijo. Na srečo je leta 2018 Šobec dobil novo restavracijo v gorenjsko-alpskem slogu, v lesu in steklu ter z razgibano prostornino, da je njena velikost sicer praktično, a simpatično razbita na funkcionalne dele. Jedilnici zato velikost in odprtost, s teraso ob jezeru in ‘izložbo’ proti kampu, dobro dene, zato se v njej dobro počutijo otroci na sladoledu, mladina na pizzi, dnevni gostje na družinskem kosilu in kampisti na večernem meniju.
Posebnosti
Kamp Šobec, naravno jezero Šobec, Sava Dolinka, bližina Bleda in Radovljice