Restavracija Sunrose 7

digitalni odklop na najboljši bohinjski večerji

Chef: Jože Godec

Jože Godec
Chef

Alpsko sončece zgodovinskega hotela

Odklop? Od stresa, hitenja, službe, otrok? Od interneta, televizije, telefona, omrežij in mrež? Od povprečnosti, množičnosti, velikosti, rompa in pompa? In kaj potrebujemo za to? Ali splezamo na Črno prst in nas v skritem oprimku reši cvetni žarek alpskega sončeca, ali pa se v nekdanji Črni prsti in najstarejšem bohinjskem hotelu rešimo sodobnih strupov v udobju butičnega razkošja s chefovsko restavracijo Sunrose 7?!

A zakaj 7? Zaradi hišne številke, Triglavskih sedmerih jezer, pravljičnega števila, sedmih bohinjskih vrhov, kjer raste planinsko sončece, popon, sunrose? Ali pa zato, da si privoščimo (vsaj) sedem dni takšnega odklopa?!

Sunrose 7 ima vse za zdravljenje sodobnih nadlog: le 18 sob in suit, naravni bazen in ekskluziven velnes, oazo za odrasle in meni najboljšega bohinjskega chefa. Pa še: bohinjski zajtrk na leseni terasi ob naravnem bazenu, kavo in pecivo pod stoletnimi kostanji ob deroči Belci, knjige in vino v udobnem kotičku ob kaminu, ter miren in udoben počitek v treh luksuznih etažah avstro-ogrske vile, ki je ob otvoritvi Bohinjskega predora gostila že kraljeve goste, zdaj pa po temeljiti in arhitekturno vzorčni prenovi (2019) v najstarejšem bohinjskem hotelu nudi zatočišče, pred televizijo, internetom, stresom, povprečnostjo in živžavom, le odraslim gostom.

Obisk 2023


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Chefov meni v šest metrov visoki zastekljeni etaži jedilnice z ročno kovanimi medeninastimi lestenci in modernimi masivno-lesenimi omizji. Bohinjski zajtrk na trati ob naravnem bazenu, kava in pecivo pod stoletnimi kostanji ob deroči Belci, knjiga in vino ob kaminu. Res odklop, v katerega se vsak večer odlično vklopi chef Jože Godec s svojimi sodobnimi obnovami tradicionalnih bohinjskih okusov. Le štirje hodi, a vedno novi in iz lokalnih sestavin, so dovolj za najboljšo bohinjsko hotelsko večerjo! Priporočamo tudi za zunanje, odrasle goste.


Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

50 €


Vinski list

Vina v Sunrose 7 niso le okras na steni, vinska klet ni le za hrambo in v čebru se ne hladijo le bela, rdeča, peneča, brezimna vina. Zato gostje na večerji ne okušajo le chefovih jedi, temveč tudi someljejevo vinsko spremljavo. Vinska karta sicer (še) ni obsežna (50 etiket), toda izbor je pester in kulinarično usmerjen (spremljava hrani). Tujci zato spoznajo, kako kakovostna so slovenska vina, dopustniki si zvečer ob dobri hrani privoščijo kozarec, dva dobrega vina, in hotelski ‘detox’ gostje popoldne ob mehurčkih radi posedijo pod kostanji ter preživijo večer po večerji brez telefona ob kozarcu vina in branju. Sommelier Uroš Lukša.


Prostor

Staro in novo, razkošno in minimalistično, luksuzno in praktično je odlično združeno v zgodovinskem ambientu, ki pa je tudi zelo moderen. Vse je odprto, a hkrati je vse tudi skrito, pod krošnjami, izza drevoreda, nad reko, na drugi strani parka, stran od polnega jezera.


Posebnosti

Boutique hotel samo za odrasle