Restavracija Rizibizi

Novo-istrsko-morsko na portoroški plaži

Chef: Tomaž Bevčič

Tomaž Bevčič
Chef

Tomaž Bevčič spoštuje sestavine, postavlja okus pred izgled in daje prednost odličnim lokalnim proizvajalcem, ki so postavili kakovost nad količino.


Novo-istrsko na portoroški plaži

Drugačnost med živžavom na obali. Če vam dišijo tartufi in če si ob ribi želite še chefovsko-eleganten ščep ustvarjalnosti. Konkurenca ”plaži” na Obali ponuja manj morske klasike, a več sezonskih barv in lokalnih dobaviteljev. Naravnemu okusu morja in nenaravnemu okusu turizma koristijo nove morske jedi znanega chefa!

Portorož se v ničemer ne razlikuje od najbolj znanih, najdražjih, najbolj mondenih, najbolj luksuznih in, seveda, najlepših morskih letovišč po celem svetu. Takšen zaliv bi vsi radi imeli, na takšni mivki bi se vsi radi sončili, na takšni promenadi bi se vsi radi držali za roke. Je zato najbližje turkiznemu valovanju največ pločevinastega smradu, trgovskega kiča in turističnega (u)tripa? Nič več, kajti Rizibizi se je spustil na Obalo, in to kar na plažo!

Čeprav je Rizibizi, pa tudi na plaži ne ponuja (le) riža in graha, temveč tudi kopalce izziva s svojo morsko-kreativno in novo-istrsko kuhinjo, zaradi katere vse ribe, raki, školjke nimajo več enakih omak, vse gomoljike pa ne več le tartufat. Iz sosedinega brancina, torej, nista karpačo ali seviče, temveč ”le” solata, jastog ni le za slikat, temveč za osvežit, klapavice niso v buzari, temveč v kremi, pokrovače se ne utapljajo v maščobi, temveč plavajo v pancetini peni, pašta ni s hladnega severa, temveč z vročekrvnega juga, tartufi niso le v smetani, temveč le na ribi, ribe pa niso na pladnjih, temveč na grahu. Saj je Rizibizi!

Obisk 2021


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Rizibizi je za Portorož pridobitev! Plaža je pridobila ščuko, ki bo – upajmo – predramila gostilniško sceno levo in desno. Kopalci so pridobili globino, v katero se bodo – upajmo – lahko potopili, stran od turistične morske plitkosti. In Rizibizi je pridobil nove goste, ki bodo zdaj bolj zdravo jedli in se manj nezdravo sončili, ter – upajmo – obdržal stare goste, ki bodo zdaj bolj zagoreli in manj okoreli.


Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

50 €

5 hodov

60 €

7 hodov

70 €

Degustacijski meni s tartufi

6 hodov

70 €


Vinski list

sommelier: Patrizia Bevčič
število vinskih etiket: 250+


Prostor

terasa na plaži, restavracija na Obali


Posebnosti

Michelin Plate
član JRE Jeuenes Restaurateurs