Rožmarin

prva izbira mariborskega kulinaričnega razvedrila

Chef:Jure Zelenik
    Gosposka ulica 8, Maribor, Slovenija

Cena menija TR

26 €

Odpiralni čas v TR
  • ponedeljek - sobota
    17.30 - 23.00
  • nedelja
    zaprto
Rezervacije

Rezervacija je obvezna.

Termini za rezervacije

ponedeljek – četrtek ob 17.30 in 20.00 uri
petek – sobota ob 18.00 uri


Meni

Pozdrav iz kuhinje: »Janko in Metka«

Pate in tatar piranskega brancina in gomoljne zelene, orehov hrustek, jus kokosa in stebelne zelene, kompresirana bučka

Jurčkova kremna juha, raviol polnjen z jurčki in rikoto, lešnikovo rjavo maslo

Teres major steak, omaka z madeiro, tartufi in infuzirano kavo, ožgana mlada koruza, krema pastinaka, repa
ali
File hame, kremna omaka z ginom, bučkina zloženka, konfitirane lisičke s timijanom


Vinska spremljava

Vinar: Vinakoper, Koper, Slovenska Istra


Dodatna ponudba

Cremeux bele čokolade in kostanja, jurka, čipka kakavovca 6,00 €


Lokalni dobavitelji

Meso: Kmetijska zadruga, Rače
Mikrozelenjava: Microgreens, Maribor
Jajca: Kmetija Strmšnik, Selnica


Jure Zelenik
Chef

Preseljeni ezl ek

V Rožmarinu se dogaja, od jutra do jutra, Rožmarin je popularen, med mladimi in mladostnimi, Rožmarin je za videti in biti viden, Rožmarin je pač in, zato je urbana restavracija Rožmarin prva izbira kulinaričnega razvedrila v totem mestu.

Postrežba je v črnem, toda s teniskami, gostje pa so na burgerju, toda v visokih petah. Na sredi je skupno druženje, v izložbi je skupno ogledovanje, naokrog pa so v ložah skupaj črni tiger, rožnati steak, pretlačeni paté, sadni coulis, pekoči ceviche, kraljevi ostrigar, hišni curry, divji ragu, ledeni šampanec, topli bordojec in mehka čokoladna tortica.

Rožmarin ima celo ulico, tri nadstropja in vedno novi ambient, pizze, fine dining, brunche, koncerte, mlado(stno) publiko in župana, toda restavracija nima več le steakov, temveč dovolj pestro izbiro kulinaričnih razvedril, da se je v Mariboru celo ezl ek preselil.

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Debeli kosi govejega mesa so tudi pri nas in že dolgo modni ter obvezni, zato imajo argentinske steake in ameriške žare vsi in povsod. A razlika ni v mesu, temveč v kosti in velikosti … Začnite z mozgovo kostjo, razdelite si tomahavkovo in oglodajte bržolno, da boste spoznali razliko, ki ni le v debelini zrezka! Ker pa je Rožmarin za vse in za vedno, je dobra vest, da ni več le steakhouse, tako da naslednjič vprašajte, kaj iz morja je divje in crudo, se vrnite le zaradi tatarca, ki je zmešan pri mizi, ali pa pred koncertom v kleti zgoraj zgolj preverite, kdo je s kom na mariborski družabni sceni.


Vinski list

Ena najboljših vinskih kart v Sloveniji in posebna vinska komora – soba.


Prostor

Urbana restavracija, na ulici in z ulice, kombinacija prestiža, elegance, celo luksuza, ter sproščenosti, domačnosti in popularnosti. Za vsakogar nekaj: skupna miza za druženje, ob oknu in na ulici za opazovanje, ter naokrog na udobnih klopeh za kulinarično razvedrilo.


Posebnosti

Tudi pizzeria, prodaja vin, prireditveni prostor, odprta kuhinja.