Stara gostilna

mladost izza piranske promenade vabi na kulinarično popotovanje

Savudrijska ulica 2, Piran, Slovenija
Izvirno in kreativno
Izlet in doživetje
Morje in reke
Irhad Jusić
Chef
Kristian Zule
Chef

Stara je mlada

V Piran se gre na morje in ker je lep. Zato je dva meseca in nekaj lepih vikendov v njem preveč ljudi, sicer pa jih ni. Piran nujno potrebuje še druge razloge za obisk, da bo lahko obvladoval množični turizem in kakovostno živel vse leto. Tukaj nastopi Stara gostilna!

Stara gostilna ni nova. Stara gostilna ni na obali. Stara gostilna ni velika in glasna. Stara gostilna ni za kopalce in sprehajalce. Stara gostilna je vsa črna in zlata, toda njene jedi se svetle, igrive, vesele, tudi njeni gostje pa pridejo peš. Stara gostilna je odprta le zvečer, toda zato vse leto. Stara gostilna je res stara, toda ima zelo mlada chefa. Stara gostilna je razlog, da v Piran ne prideš le na morje in ker je lep!

Še najbolj pa je Stara gostilna dokaz, da je mladost prihodnost starega. Še posebej, če jo (tako) podpiramo. Ker imata skupaj manj let od marsikaterega tako vrhunskega chefa, ima Stara gostilna dva chefa (in kar dva srčka). Zato Stari gostilni ime resda upravičuje več kot 60 let domicila v Piranu, a od prenove leta 2016, ko je šla na novo, avtorsko kulinarično pot, se še bolj povezala z lokalnimi dobavitelji in lokalno kulinarično dediščino povezala z mladostno domišljijo in talentom, je pravzaprav – mlada.


Fotozgodba

Obisk 2021


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Stara gostilna ne tekmuje s promenado in s cenami ne vabi mimoidočih, ker z ambientom snubi zaljubljene, z jedilnim listom pa nagovarja dobrojedce.


Jedilni list

Degustacijski meni Od Solkana do Pirana Chef Hat

5 hodov

65 €

7 hodov

85 €


Vinski list

sommelierja: Zoran Bogdanovski in Igor Jakomin
število vinskih etiket: 320
število destilatov: 120


Prostor

stekleni vrt med starimi piranskimi hišami


Posebnosti

Michelin Plate
izbor cigar
sobe in apartmaji Donatella House