Stara gostilna

mladost izza piranske promenade vabi na kulinarično popotovanje

Savudrijska ulica 2, Piran, Slovenija
Izvirno in kreativno
Izlet in doživetje
Morje in reke

Stara je mlada

V Piran se gre na morje in ker je lep. Zato je dva meseca in nekaj lepih vikendov v njem preveč ljudi, sicer pa jih ni. Piran nujno potrebuje še druge razloge za obisk, da bo lahko obvladoval množični turizem in kakovostno živel vse leto. Tukaj nastopi Stara gostilna!

Stara gostilna ni nova. Stara gostilna ni na obali. Stara gostilna ni velika in glasna. Stara gostilna ni za kopalce in sprehajalce. Stara gostilna je vsa črna in zlata, toda njene jedi se svetle, igrive, vesele, tudi njeni gostje pa pridejo peš. Stara gostilna je odprta le zvečer, toda zato vse leto. Stara gostilna je res stara, toda ima zelo mladega chefa. Stara gostilna je razlog, da v Piran ne prideš le na morje in ker je lep!

Še najbolj pa je Stara gostilna dokaz, da je mladost prihodnost starega. Kristian Zule je eden najmlajših slovenskih chefov, a že z dvema srčkoma! Zato Stari gostilni ime resda upravičuje več kot 60 let domicila v Piranu, a od prenove leta 2016, ko je šla na novo, avtorsko kulinarično pot, se še bolj povezala z lokalnimi dobavitelji in lokalno kulinarično dediščino povezala z mladostno domišljijo in talentom, je pravzaprav – mlada.


Fotozgodba

Obisk 2021

Fotozgodba

Obisk 2017

Preberite še


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Stara gostilna ne tekmuje s promenado in s cenami ne vabi mimoidočih, ker z ambientom snubi zaljubljene, z jedilnim listom pa nagovarja dobrojedce.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

8 hodov

120 €

10 hodov

145 €


Vinski list

sommelierja: Igor Jakomin
število vinskih etiket: 400
število destilatov: 150


Prostor

stekleni vrt med starimi piranskimi hišami


Posebnosti

Michelin Plate
izbor cigar
sobe in apartmaji Donatella House