Stara Gostilna

mladost izza piranske promenade vabi na kulinarično istrsko doživetje

Chef:Kristian Zule
    Savudrijska ulica 2, Piran, Slovenija

Cena menija TR

32 €

Odpiralni čas v TR
  • ponedeljek - četrtek
    16.00 - 22.00
  • petek - nedelja
    12.00 - 22.00
Rezervacije

Rezervacija je obvezna.

Termini za rezervacije

ponedeljek – četrtek ob 16.00 in 19.00 uri
petek – nedelja ob 13.00 / 16.00 / 19.00 uri


Meni

Pozdrav iz kuhinje: parmezanov ocvrtek z istrskim pršutom / domači kruh s karamelizirano čebulo in maslo z medom

Piščančja pašteta s hruško, mlado čebulico in portom

Počasi kuhana hobotnica z zeliščnim kroketom in masleno ribjo omako

Roast beef v zeliščni skorjici, krompirjeva terina, ohrovtov čips in demi glace omaka


Vinska spremljava

Vinar: Vina Markovič, Izola, Slovenska Istra


Dodatna ponudba

Rožmarinova panakota z limonino kremo in čokoladnim drobljencem 7,00 €

Š’torta 7,00 €

Brancinov file z okisanimi lisičkami in omako iz sirotke 14,00 €


Lokalni dobavitelji

Meso: Mesarija Malovec, Divača
Zelenjava, mleko, mlečni izdelki: Agraria, Koper


Kristian Zule
Chef

Stara je najmlajša

V Piran se gre na morje in ker je lep. Zato je dva meseca in nekaj lepih vikendov v njem preveč ljudi, sicer pa jih ni. Piran zato potrebuje še druge razloge za obisk, da ne bo odvisen le od množičnega turizma in lepega vremena. Stara gostilna je razlog, da v Piran ne prideš le na morje in ker je lep!

Stara gostilna ni nova. Stara gostilna ni na obali. Stara gostilna ni velika in glasna. Stara gostilna ni za kopalce in sprehajalce. Stara gostilna ni podobna nobeni drugi piranski gostilni. Zato je Stara gostilna posebnost Pirana!

Steklo ni le zaradi piranskega prepiha, temveč zato, da se že od zunaj vidi razlika. Črno, belo, zlato in zrcalno ni le zato, da že pogrinjek razkrije število hodov. In vsak hod nima le zato umetniške podlage, da je tudi zaradi porcelana višja cena. Stara gostilna že z intimnostjo, eleganco in drugačnostjo ambienta sporoča, da ti bo nocojšnji večer ostal v spominu!

Stara gostilna dokaz, da je mladost prihodnost starega. Čeprav je Stara gostilna, ima, namreč, zelo mladega chefa. Kristian Zule, letnik 2000, je najmlajši slovenski chef s 3 srčki! Njegove jedi so zato radovedne, živahne, iskrive, pisane, vesele, skratka mladostne. Toda, ob tem mladostno-predvidljivem, so hkrati zrele, kompleksne in globoke ter oblikovno in oblikovalsko prefinjene. Mladi chef se igra, toda z vso chefovsko resnostjo!

Nova, avtorska in fina kulinarična smer (od prenove 2016) Stare gostilne je mladostno domišljijo in talent tesno povezala z lokalnimi dobavitelji in lokalno kulinarično dediščino. Zato Piran v Stari gostilni nima le svoje najboljše gostilne, temveč imajo tudi obiskovalci najlepšega Pirana dodaten razlog, da ga obiščejo, četudi brez kopalk.

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Blizu promenade, a ne na njej, v srčiki starega mesta, a vseeno dovolj skrita, da jo je potrebno poiskati, Stara gostilna z imenom, ambientom, estetiko in kuhanjem začinja s kontrasti, zato je v sezoni ne moti, da mimo hodijo turisti, v ne-sezoni pa njenih gostov ne moti, da morajo za ne-turistično kulinarično doživetje priti peš.


Jedilni list

Degustacijski meni

8 hodov

130 €

10 hodov

150 €

Pogrinjek

6 €


Vinski list

sommelier Igor Jakomin, 400 vinskih etiket, 150 destilatov
Stara gostilna se zaveda pomena vinske spremljave in vrhunske ponudbe vin. Ogled vinske kleti naredi vtis. Vinska karta v digitalni obliki.


Prostor

stekleni vrt med starimi piranskimi hišami


Posebnosti

Priporočilo Michelin
sobe in apartmaji Donatella House