Stara gostilna

sredozemske jedi z novimi slikami

Savudrijska ulica 2, Piran, Slovenija
Izvirno in kreativno
Izlet in doživetje
Morje in reke
Irhad Jusić
Chef
Kristian Zule
Chef

Stara je nova

Piran je pravi, ko ni vroče, polno, hrupno, turistično, ko se potikaš po njegovih ozkih ulicah in ustavljaš v njegovih skritih delih. Takrat je Piran še vedno star, čeprav je tudi Piran že preveč nov. Zato ima Stara gostilna pravo ime. Ima steklen zimski vrt, ki ne vidi do morja, a se poleti tako razpre, da ga nič ni, je Stara, čeprav je moderna, z dizajnerskimi stoli ob mizah, ki gledajo stari omet in mokro perilo sosedov, s krožniki, ki so tako veliki in drugačnih oblik, da jih mama in hči težko nosita gostom, ki so si med dopustom naredili dogodek, med večerjo pa romantičen večer.

V takšni novi Stari gostilni kuha chef, ki raje slika, ima dar za predstavo in željo po ustvarjanju. Tukaj ima za to pravi prostor in lokacijo. Stara gostilna ne tekmuje s promenado in s cenami ne vabi mimoidoče, ker z ambientom snubi zaljubljene, z jedilnim listom pa nagovarja dobrojedce.

Takšna Stara gostilna je pravšnja za Piran. Ker ni stara, ampak je nova, ni gostilna, ampak gostilnica, ni na ”rivi”, ampak v prehodu, in ker se še turist na dopustu naveliča monotonosti in ji vsaj en večer želi nežno zreti v oči.


Fotozgodba

Obisk 2017


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Ne le na večerjo v staro gostilno, temveč na večer z novo predstavo, v kateri so sicer krožniki večji od jedi, a jedi niso manjše od dobrega počutja.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

4 hodi

55 €

6 hodov

80 €


Vinski list

sommelier: Igor Jakomin
število vinskih etiket: 300


Prostor

stekleni vrt med starimi piranskimi hišami


Posebnosti

Michelin Plate
sobe in apartmaji Donatella