Steakhouse Rožmarin

steaki in burgerji na 800°C

Gosposka ulica 8, Maribor, Slovenija
Urbano in živahno
Meso in še kaj
Jure Zelenik
Chef

Steak po Rožmarinovo

V Rožmarinu se pač dogaja, Rožmarin je in, Rožmarin je prvi v mestu, in Rožmarin ima takšen tudi Steakhouse. V središču je skupinska miza z vrtljivimi stoli, meso, ki je iz Argentine, ZDA, Nemčije in Štajerske, ima kalifornijsko pečico MontagueTM, ki se segreje 800 stopinj, v Rožmarinovi kuhinji, jedilni list ima ob burgerjih in steakih še jedi, ki so ”to share” in ”za prste obliznit”, vinska klet pa ima kar deset tisoč steklenic in tisoč etiket, pa še bordojsko komoro, ”edinstveno v Sloveniji in širši regiji”.

Seveda ima tudi Steakhouse na stenah ameriški rez goveda, pod krožniki papirnati meni in med hlebčki 180-gramski ”patty”, toda ti hlebčki so masleni in vsak dan v domači pekarni spečeni, za aperitiv pred desetimi unčami zlatorumenih kozic se v Steakhousu pije šampanjec, z berkelco se režejo Pata Negra pršuti, za največje junake pa je black angus tomahawk.


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Za celo družino, mama v restavraciji na fini večerji, otroci v piceriji na največji pizzi, ata pa na dvojnem ribeye steaku.


Prostor

dolga skupna miza, klopi ob zidu, na ulici ob oknu


Posebnosti

Rožmarin