Steakhouse Rožmarin

steaki in burgerji na 800°C

Gosposka ulica 8, Maribor, Slovenija

Steak po Rožmarinovo

Da je Steakhouse Rožmarinov, ne pomeni le to, da je v njegovi (dopoldanski) kavarni, temveč še bolj to, da je – drugačen. V Rožmarinu se pač dogaja, Rožmarin je in, Rožmarin je prvi v mestu, in Rožmarin ima takšen tudi Steakhouse. Postrežba ima rdeče teniske, črne naramnice in usnjene opasače, gostje imajo gospodinjo, ki jih poseda k mizi, ta pa je na sredi skupinska in z vrtljivimi stoli, meso, ki je iz Argentine, ZDA, Nemčije in Štajerske, ima kalifornijsko pečico MontagueTM, ki se segreje 800 stopinj, v Rožmarinovi kuhinji, jedilni list ima ob burgerjih in steakih še jedi, ki so ”to share” in ”za prste obliznit”, vinska klet pa ima kar deset tisoč steklenic in tisoč etiket, pa še bordojsko komoro, ”edinstveno v Sloveniji in širši regiji”.

Seveda ima tudi Steakhouse na stenah ameriški rez goveda, pod krožniki papirnati meni in med hlebčki 180-gramski ”patty”, toda ti hlebčki so masleni in vsak dan v domači pekarni spečeni, za aperitiv pred desetimi unčami zlatorumenih kozic se v Steakhousu pije šampanjec, z berkelco se režejo pohorske bunke, Pata Negra pršuti in toskanske salsiccie, za največje junake pa je black angus tomahawk.


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Za celo družino, mama v restavraciji na fini večerji, otroci v piceriji na največji pizzi, ata pa na dvojnem ribeye steaku.


Jedilni list

Hladna predjed Chef Hat

Hladne kozice z aioli omako

8 €

Tatarski biftek, grobo mlet in za vas pripravljen pri mizi

13 €

Glavna jed Chef Hat

Goveji file mignon 200 g, štajerska govedina, suho zorjena 2-4 tedne

21 €

Goveje meso, chedar, gorgonzola, hrustljava slanina, zeliščni aioli, salsa rossa

8,50 €

Sladica Chef Hat

Snickers: čokolada, karamelna omaka, arašidov sladoled

6 €

Čokoladni soufflé, mango in sladoled gozdnih sadežev

6 €


Vinski list

sommelier: Renato Bandur


Prostor

dolga skupna miza, klopi ob zidu, na ulici ob oknu


Posebnosti

Rožmarin