Restavracija Tri lučke

sodobna slovenska kuhinja med Dolenjsko in Štajersko

Sremič 23, Sremič, Slovenija
Rad dobro jem
Tradicija in sodobnost
Izlet in doživetje
Topla postelja

Kje se boste poročili?

Pod četrt tisočletja staro vinsko prešo sredi moderne jedilnice, ki gleda v hišni vinograd, znani chef pozdravlja s šparoni slastnih pregreh. Na enem so že koline, na drugem še buče z jabolki, na tretjem celo, a seveda na cela, svinjska krača. Krvavica je v tankem hrustku, ki bi mu drugje rekli won ton, krača v debelejšem ocvrtku, ki mu otroci pravijo ”nagec”, buča v kislo-sladkem chutneyu, ki z jabolki ustvarja lokalno hišno zgodbo, piščančja pašteta, ki je dejansko paté, toda z jurko, je na domačem briošu. Brez dvoma atraktiven začetek z majonezo iz črnega česna, fermentirano rumeno kolerabo in novo svetlobo v Treh lučkah iz Sremiča nad Krškim, kjer sta uspešna brežiška podjetnika, kljub polenom in zoper mline na veter, ustvarila idilično lokacijo za zaljubljence, poslovneže in dobrojedce.

Na Treh lučkah nista več le stara preša in stara slava, temveč se jima je pridružila tudi nova in podjetna kulinarična zgodba. Dejan Mastnak ne kuha le za svate, ki se jim želita ženin in nevesta pohvaliti s taščo in tastom, in tudi ne le za lokalce, ki so med sprehodom na Grmado dobili še mousse bele čokolade z lepim razgledom. Zvitki smuča so kronani s karamelno zapečenostjo, krško-poljski pujs pa je kralj najlepšega razgleda na Krško, ki je nadgrajen še s sarmo iz ješprenja in kolagenskih tac njegovega veličanstva. Če se komu zdi to preveč moderno, dobi tudi ragu jagnjetine z domačimi vlivanci, nadevane piščančje prsi s korenčkovim kipnikom, file rdeče postrvi v zelenjavnem raguju, ali, ker brez tega tudi v Treh lučkah ne gre, najboljšo ponudbo hišnega mesarja z žara.


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Sredi vinogradov, s pogledom od Zagreba do Novega mesta, s cenovno ugodnimi kosili in degustacijski chefovskimi hodi, je vse na enem mestu, od porok do bazena, od poslovnežev do dobrojedcev, od lokalnega izleta do vinogradniških počitnic, od lastnikov, ki sta že uspela, do chefa, ki se je že dokazal.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

4 hodi

34 €

5 hodov

42 €

6 hodov

50 €


Vinski list

sommelier: Rok Kerin
število vinskih etiket: 130


Prostor

velika jedilnica pod prešo, manjša z razgledom na Savo, terasa


Posebnosti

poročna dvorana, konferenčni center, sobe