Restavracija Tri lučke

lučke za svate in dobrojedce v vinogradniški oazi na Sremiču

Sremič 23, Sremič, Slovenija
Rad dobro jem
Veganski užitki
Tradicija in sodobnost
Izlet in doživetje
Zelenjava je zdrava
Topla postelja
Andrej Krenker
Chef

Novo razvajanje ob stari preši

Tukaj si rad! Vesel in zadovoljen si, ker so Tri lučke lepe, prijazne in gostoljubne, vse to pa na tako udoben način, da so (res) oaza! Ker so tako blizu, pa vseeno tako zgoraj, nad vsem, v miru, naravi, sredi vinogradov, s širokim razgledom. Tri lučke toliko nudijo in znajo tako razvajati, da so v užitek! Zato tukaj nisi na večerji. Tukaj si na Treh lučkah!

Le redke poročne dvorane omogočajo takšen kulinarični nivo. Le redke konferenčne pogostitve imajo takšnega chefa. In le redki degustacijski meniji dopuščajo gostom toliko svobode. Tri lučke so res za razvajanje! In zato jih imajo gostje radi! Nista le fini pogrinjek in atraktiven pozdrav iz kuhinje, vilicam in nožem pomagajo tudi okolje, višina, vinograd, udobje, prestiž, in ne nazadnje tradicija prejšnjih Lučk. Zate se tej ”konkurenci” kulinarika prijazno podredi, ne pa obratno, da bi se gost moral podrediti njej. Tukaj je vse na nivoju Treh lučk, hkrati pa na nivoju gostov. Kaj želite? Poroka? Seminar? Obletnica? V dvoje? Razvajanje? Koliko hodov z razgledom, someljejem, lokalnimi sestavinami in chefom, ki zna?

Sredi vinogradov na Sremiču, ki se strmo vzpenja nad Savo in Krškim, je vse na enem mestu, od porok do bazena, od poslovnežev do dobrojedcev, od lokalnega izleta v naravo do luksuznih počitnic v vinogradu, od lastnikov, ki sta že uspela, do chefa, ki uspeva s finim mesnim žarom in veganskimi degustacijskimi presenečenji.

Ob četrt tisočletja stari vinski preši sredi moderne jedilnice, ki gleda v hišni vinograd, Dejan Mastnak ne kuha le za svate, ki sta jih z izbiro lokacije razveselila ženin in nevesta, in tudi ne le za lokalce, ki se med sprehodom na Grmado ustavijo zaradi stare slave in lepega razgleda, temveč tudi za Vas, ki ste prišli po svojo lučko spomina.


Fotozgodba

Obisk 2022

Fotozgodba

Obisk 2016

Preberite še


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Tri lučke so več kot lep razgled ob chefovem meniju! So, namreč, dobesedno ”oaza v objemu vinskih trt”. To je oaza za razvajanje, ki v miru in lepoti ponuja najvišje udobje, luksuz in prestiž, hkrati pa je to tudi poročna in konferenčna destinacija. Gostje ne prihajajo (samo) zaradi vrhunske kulinarike, a prihajajo, raje kot kam drugam, tudi zato, ker jim dobra kulinarika pri uživanju v oazi veliko pomeni. A to še ni vse! Ko Tri lučke ponujajo chefovski mesni žar in ambiciozen degustacijski meni, se v slednjem skriva tudi – brezmesno, celo vegansko, presenečenje. Naročite vnaprej, ker potem ne boste pogrešali mesa!


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

4 hodi

44 €

5 hodov

54 €

6 hodov

64 €


Vinski list

Vinska karta – 265+ etiket – je za branje! Na njej je vse, kar želiš piti. Največ je, seveda, s Sremiča in iz vse Dolenjske, izbor iz Podravja in s Primorske je za primerjavo Posavja, tuja vina pa niso le zaradi prestiža, temveč zaradi resnega spremljanja mednarodne vinske scene. Prepustite se someljeju!


Prostor

Na terasi sediš v vinogradu, ki bedi nad Krškim. V kaminski sobi je degustacijski meni vedno fino na toplem. V stari preši je velika družba, okrog nje pa se dan začne. V elegantni poročni dvorani so tudi slavja in kongresi.


Posebnosti

Butičen hotel, dvoposteljne sobe v glavni zgradbi, apartmajska hiša, luksuzne hišice v vinogradu; konferenčni center in poročna dvorana.