Valvas’or

sodobna kuhinja iz svetovnih prestolnic

Stari trg 7, Ljubljana, Slovenija
Izvirno in kreativno
Urbano in živahno
Edin Ahmetović
Chef

Svetovljansko v svetovljanovi hiši

Valvas’or ima usnjene klopi, majhne mize, prostorsko intimnost in nagrajeni dizajn. Valvas’or ima vse to, kar imajo takšne seksi gostilnice v turistom skritih ulicah New Yorka, Londona ali Pariza. Vsak, ki gre mimo, si ne more kaj, da ne bi pogledal noter, vsak, ki je notri, si ne more kaj, ne da gledal naokrog.  Svetovljanski ”fine dining” v rojstni hiši prvega slovenskega svetovljana. Majhne porcije velikih okusov, ki zahtevajo več hodov, toda saj niste v visokih petah vsak dan. Malo prostora, toda dovolj, da boste opaženi in opazili. Interier, ki ga morate doživeti. Ne le zaradi torte Valvas’or.


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Valvas’or je za tujce, ki se ob Ljubljanico niso prišli sprehajat s turističnimi aranžmaji, temveč uživat izbranost, in za domačine, ki gredo hitro, poceni, mimojede levo in desno, v Valvas’orju pa se želijo nagraditi.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

4 hodi

40 €

5 hodov

55 €


Prostor

Žlahtnost starim mestom dajejo majhne restavracije z velikimi lestenci, ki se z belimi prti in visokimi kozarci gnetejo na sprehajalni ulici. Valvas’or je najbolj elegantna restavracija stare Ljubljane.


Posebnosti

Michelin Plate