Vino & turizem Valdhuber

v vinogradu: domače z enako mero tradicije in sodobnosti

Svečina 15a, Zgornja Kungota, Slovenija
Rad dobro jem
Domače in naše
Tradicija in sodobnost
Izlet in doživetje
Kmetije in domačije
Meso in še kaj
Vino in hrana
Topla postelja
Dijana Valdhuber
Chef

Vino + turizem

Ko so Valdhuberjevi zgradili novo vinsko klet, ki so jo postavili sredi vinogradov tik pod mejo, ki pa več ne ločuje, temveč združuje, so ji dodali tudi štiri udobne apartmaje, s teraso in panoramskim pogledom na vinograde, svečinski grad ter obronke Slovenskih goric. Ker pa sodobni gostje nočejo več sami kuhati, so turistični kmetiji, že dolgo znani po narezkih, dodali še sodobno opremljeno kuhinjo. In izkazalo se je, da Mirč Valdhuber sicer dobro kletari, a so njegova vina še boljša, odkar k njim tako dobro kuha žena Dijana. Valdhuber je postal vino + turizem, Svečina pa je vedno večja konkurenca avstrijski Gomilici.

Na vsaki turistični kmetiji, ki kuha iskreno, ker uporablja lastne, sosedove, lokalne, sezonske in najboljše sestavine, je kosilo dobro, družba pa v domačnem okolju vesela. Toda res je tudi, da preveč turističnih kmetij ponuja vedno eno in isto … Ravno v tem pa se Valdhuber razlikuje od drugih!

Tudi to je domače, preprosto, znano in zato dobro. Toda te jedi vseeno niso kot povsod, kajti znanim jedem v kuhinji gospodarica doda ravno prav sodobnosti in drugačnosti, da se k Valdhuberju ne gre več le na vino in narezek, temveč na res dobro kosilo in znano vino. Zato Valdhuber ne le razveseli (nasmeh je rezultat obiska, ki vabi na dobre turistične kmetije), temveč tudi prijetno preseneti. S tem pa sodi med izbrane – srčke.


Fotozgodba

Obisk 2021


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Valdhuber ima (še) samo 5 odstotkov domačih gostov, vsi drugi pridejo izza meje! Z naše strani jih torej zamuja kar 95 % … Ni čudno, da so v Svečini začeli delati apartmaje iz pisarn in starih bajt. Avstrijce na južno-štajerski vinski cesti je že strah konkurence, ki ne zna le rezati (klobas), temveč dobro kuhati. Denk, Gaube, Vračko, Valdhuber, vino + turizem … Pozdrav iz kuhinje v vinogradu, rikota v raviolih, presenečenje v esihflajšu, fino kosilo v znani kleti.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

3 hodi

22 € do 27 €

4 hodi

30 € do 35 €

5 hodov

37 € do 45 €


Vinski list

Valdhuberjeva vina sledijo mednarodnemu slogu belih suhih vin s poudarjenim sadnim karakterjem in svežino. Vinogradi obsegajo 9 hektarjev.


Prostor

Poletna senca je pod krošnjami sredi vinograda, spomladi in jeseni je nadzor nad trtami s terase, ko je hladneje, je spodaj degustacijska soba, nad njo pa prostorna jedilnica.


Posebnosti

vinogradniška kmetija, vina Valdhuber, sobe