Surovo
”Za surovo imate danes dondole, kapesante, škampe, tatar šarga s koromačem, palamido in karpačo zobatca.”
Gostilna Žeja, surovo
Marinirano
”Če česte marinirano, imaste bakalar, sardele na šavor in inčune s sušenimi neapeljskimi paradižniki.”
Dondole
Bradavičaste venernice, ladinke, imenovane tudi morske gomoljike, morski tartufi.
Gostilna Žeja, dondole
Kaneštrele
Majhne pokrovače, ogrete na žaru.
Pokrovače
Jakobove pokrovače z žara, z malo oljčnega olja.
Gostilna Žeja, kapesanta
Črna rižota
Črna rižota s sipo.
Škampi
Jadranski škampi v paradižnikovi omaki z rezanci.
Gostilna Žeja, bevette s škampi
Catalana
Katalonska krema.
Krostata
Figova krostata.
Gostilna Žeja, slivova krostata