Kaj pa drugega!

Gremo tja? Seveda! Logično! Kam pa drugam! Gremo v ljubljanski ”Bermuda pravokotnik” ob Ljubljanici, na najbolj gostinsko od vseh slovenskih ulic, gremo v Altrokè! V stari Ljubljani je takšna zmes lokalne in tradicionalne ter atraktivne in moderne ponudbe, da bodo morali gostje šele odločiti, kaj jim je bolj pomembno, istrski narezki, boškarinovi burgerji, ribji brodet, Čokove kulinarične dobrote, opečnate stene, razstava stolov in njihovih pregrinjal, ambiciozen degustacijski meni, izvrstna vinska ponudba … Že zdaj pa je jasno, da je ena najboljših istrskih konob pravzaprav v Ljubljani. Altrokè! Menda ja! Kriv je Matjaž Čok, kmet, oljkar in vinar iz Plavij pri Kopru, sicer ekonomist z nazivom MBA.


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Altrokè je lokalen pri sestavinah (dobavitelji Čok, Zadel, Korošec, Mijot, BF, Trček, Dujmović), tradicionalen pri njihovi pripravi (polenovka vrste ragna, pripravljena po noninem receptu, pjati sirov, šalam in pršuta, vložene olive, boškarin, toč) in sodoben pri njihovi dodelavi (krodegin, istrska klobasa kožarica v burgerju, počasi dušene ličnice morske žabe, čičerikin pire in esenca sipinega črnila, žafranova pasta, pasijonkin žele). Seveda! Kaj pa drugega!


Vinski list

Hišna vina so, seveda, Čokova, dve malvaziji in dva refoška, toda izbor vin, seveda le primorskih, uvršča Altrokè tudi v vrh ljubljanskih vinskih barov.


Prostor

stara Ljubljana, mize na Starem trgu, moderni bistro z mešanimi stoli ovčjimi kožami, kombinacija opeke ter kamna pod starimi oboki


Posebnosti

Istrska hiša, trgovina s kulinaričnimi izdelki