Altroke

istrska kuhinja Čokove kmetije ob Ljubljanici

Stari trg 19, Ljubljana, Slovenija
Rad dobro jem
Domače in naše
Tradicija in sodobnost
Urbano in živahno
Vino in hrana
Tadej Dolinar
Chef

Altrokè, zagotovo!

Gremo tja? Zagotovo! Seveda! Logično! Kam pa drugam! Zagotovo, kje se dobimo, kam gremo, kje bo polno, kje so vsi, kje je pestra ponudba, v Ljubljani je prva izbira, tako za turiste kot domačine, stara Ljubljana ob Ljubljanici! Najbolj gostinska od vseh slovenskih ulic, Ljubljančani bi rekli m’nda, Primorci pa altrokè, je zato promenada od Starega, preko Mestnega do Gornjega trga. Zato je tam, kje pa drugje, tudi Altroke!

Tako pestra kot je stara Ljubljana, je tudi Altroke. Kar je v slovenski Istri potrebno iskati in poznati, kje je še kakšna stara, pristna, kmetska konoba, je v stari Ljubljani na obeh straneh najbolj obljudene pešpoti. Za mimojede in bistro Vino & Ribe, za istrski pjat, boškarinova lička, ribji brodet, Čokove kulinarične dobrote, izbrana vina, opoldanski ali večerni meni, pa Altroke. Kje še lahko narežejo s toliko kmetij  – Čok, Zadel, Trček, Dujmović, Faganel, Azrri, Zidarich, Korošec, Baruta, Stepan, Žerjal – in iz vseh treh istrskih držav? Kje še lahko kupimo za domov, kar smo pojedli in popili? Kje so vsa vina na kozarec? Kje je toliko hodov za marendo? Kje ob Ljubljanici je tako istrsko? Zagotovo, altrokè!


Fotozgodba

Obisk 2021

Fotozgodba

Obisk 2019

Preberite še


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Altroke ni konoba na kmetiji, temveč v mestu. Altroke noče biti presenečenje, temveč želi spomniti: tudi sredi Ljubljane lahko sediš, ješ, piješ, kupiš kot sredi Istre. Ta stara Ljubljana je priljubljena, ta ulica je polna, te stene, mize, stoli, table, to je družabno …, zato ni nujno, da je Altroke, v katerem želijo gostje hitro pojest in dolgo sedet, tvoja vsakodnevna gostilna, se je pa nanj dobro spomniti, ko tuhtaš, kam naj greš v Ljubljani, ob Ljubljanici, na Starem trgu. Zagotovo, altrokè!


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

4 hodi

35 €

5 hodov

42 €

7 hodov

49 €


Vinski list

Hišna vina so, seveda, Čokova, toda na kozarec je še več kot 20 primorskih vin, med katerimi je tudi nekaj najboljših (Radikon, Prinčič).


Prostor

Stara Ljubljana in stare mize na Starem trgu, kombinacija opeke in kamna pod starimi oboki.


Posebnosti

Istrska hiša, trgovina s kulinaričnimi izdelki