Bistro Štorja

notranjska kulinarična in vinska zgodba kar pod stopnicami

Ulica 1. maja 1, Postojna, Slovenija
Rad vrhunsko jem
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Vino in hrana
Marko Stankovič
Chef

Prava zgodba v pravi kleti

Postojna je zgodba pod zemljo. V njeni jami živi človeška ribica v večni temi. Štorja je zgodba pod stopnicami. Zaradi njene gostilne in vinoteke v kleti Postojna ne živi več v kulinarični temi!

Štorja je zgodba, ker tako preseneti, da si je ne želiš pripovedovati dalje, saj bi jo raje obdržal zase. Štorja je bistro, zato si še bolj presenečen.

V takšne gostilne moraš nekam daleč na izlet, tukaj pa je ”ljubka kombinacija restavracije in vinoteke” kar v centru Postojne, le po stopnicah moraš. Drugje so pod takšnimi stopnicami kleti, ki povabijo le na kozarček, potem ti pa točijo na litre, da so stopnice hitro prestrme. Tukaj pa je vinoteka, v kateri imajo kozarci peclje, natakar someljejsko znanje, gostje pa pijejo malo, toda najboljše. Predvsem pa so takšne zgodbe drugje v restavracijah, kjer imajo stene pozlato, natakarji bele rokavice, ceniki previsoke cene in gostje prevelika pričakovanja. Ta štorja pa ima v mestu človeške ribice in množičnega turizma že v pozdravu več hodov kot drugje degustacijski meni, v nadaljevanju pa nato chef Marko Stankovič, ki ima rad krepke okuse od začetka do konca, poskrbi, da ima pražen krompir hrustljave svinjske uhlje, ričet umami iz staranih kraških in notranjskih sirov ter jagnječji vrat spremljavo dvojnega, kremnega in ocvrtega, priželjca.


Fotozgodba

Obisk 2021

Fotozgodba

Obisk 2020

Preberite še


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Kako prepričati le lačne, ki so se prej v tem ambientu spoznali le burgerje pod stopnicami, da ostanejo, ker se prepustijo, in se vrnejo, ker niso več le lačni? Tako, da se tisti, ki hitro prinese vodo, spozna tudi na vina, oni, ki pride za njim, ker ”jaz sem pa za hrano”, pa za šefa, ki se spozna tudi na kuhanje. Zato se še vi spoznajte. Ste za 4, 7 ali 9 (hodov)?


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

4 hodi

35 €

7 hodov

45 €

9 hodov

59 €


Vinski list

sommelier: Miralem Junuzović
število etiket: 90+


Prostor

spust po strmih stopnicah popelje v ”kotiček, kjer se lahko razvajate vse dni v tednu,” z belimi pogrinjki, vinskimi steklenicami in bistro sproščenostjo


Posebnosti

obisk Postojnske jame