DAM restavracija

modernistično-sredozemska kuhinja s Fakučevim podpisom

Ulica Vinka Vodopivca 24, Nova Gorica, Slovenija
Rad vrhunsko jem
Izvirno in kreativno
Morje in reke
Vino in hrana
Topla postelja

Nemonotono na krožnikih in stenah

V Damu nastopa Uroš Fakuč! Je bolj prijazen in vljuden, kot plašen in sramežljiv. Brez las, a z modno in negovano brado, ki ne skriva smeha. Še mlad, toda že odgovoren, bolj odločen kot trmast, raje vztrajen kot zaletav. Zato je njegova restavracija majhna, toda z veliko prostora. Zato je njen ambient butičen, toda za hišo je zelenjavni vrt. Zato so jedi elegantne, toda okusi so izraziti. Zato je z vsakim hodom tudi chef pri mizi. A ne, da pripoveduje zgodbe, temveč da vidi reakcijo.

Uroš Fakuč hoče naj, od solate iz kapesant, jajca pečenega v polnozrnati skorjici na tartufovem pireju, sashimija brancina s sladoledom iz olivnega olja in limone, riža z okusom morja in vonjem ostrig, fileja tune pečenega v sipini skorjici in mojito sorbeta iz mete, do zelišč za hišo, fejhoje iz sosednje ulice in čokoladne kremšnite s solnim cvetom med toplimi toni poželjivih slik ter uglašene igre svetlobe v družinski hiši novogoriškega predmestja. Ko se Damova presenečenja razpustijo in zaplavajo, nastane ob vsakem grižljaju nova dogodivščina, ki jo še dopolnjujejo ubrana vina.


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Monotonije vsakodnevnega prehranjevanje in monopola vedno istih okusov ter dolgčasa za mizo Dam ne razbija le z vtisom na krožnikih in stenah. To pač ni (še ena) restavracija, ki pomanjkanje idej nadomešča z dizajnom ambienta in nerazumljivostjo jedilnega lista. Dam ima, namreč, chefa, ki si tudi upa, saj je najprej mesnico zamenjal z ribarnico, nato odprl restavracijo z avantgardnimi jedmi in zdaj še butični, ekskluzivni hotel. Prepustite se mu, če niste le lačni, temveč tudi radovedni.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

6 hodov

65 € - 75 €


Vinski list

sommelier: Uroš Fakuč
število vinskih etiket: 300


Prostor

četudi niste lačni, pridite, da vidite


Posebnosti

1 Michelinova zvezdica
član JRE Jeunes Restaurateurs
butični hotel