Iz amfore, toda po briško

Pri Kabaj Morelovih je veliko rož, veliko zelenja, veliko trte, veliko pogleda. Na dnu velike jedilnice, ki zaseda celotno pritličje velike hiše, zrasle nad staro vinsko kletjo, tudi s prenočišči, ki se priležejo po degustacijskih hodih in požirkih, je veliko okno, da ješ kot v vinogradu. Dejansko, narava je tista, ki ukazuje kuharju, rekoč: “Glej, vonjaj, poslušaj!”

Iz stare hiše, pred katero so včasih balinčkali, je nastala nova, velika, zelena in rumena, pred katero zdaj parkirajo avtomobili od blizu in daleč. Iz starih vinogradov, ki imajo 40 let in so obrnjeni proti jugovzhodu, prihaja vino v amforah in dolijih. Iz stare gostilne, v kateri se je pilo domače vino, je nastala domačija, na kateri se pije vino pridelano na stari način, z gostilno, v kateri se kuha po briško, a s francoskim naglasom. Iz ljubezni, ki je združila Briko in Francoza, je nastala kmetija, na kateri ni več le vino, pa še to le točeno in tu ter tam, temveč sta zdaj vino in hrana, toda z ambicijo in idejo. Predvsem pa ne le po predhodnem naročilu in ko ni v vinogradu ravno trganja, v kleti pa pretakanja. Čeprav, rezervirati je vseeno še vedno priporočljivo. Zato, ker je (v Brdih) polno.


Fotozgodba

Obisk 2016


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Tri na mah: prideš na briški obed v petih hodih, dobiš pa še pokušino vin, ki jih sicer pijejo v vrhunskih restavracijah po vsej Aziji, in prenočišče sredi vinograda, ki te gleda skozi veliko okno jedilnice.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

5 hodov

55 €


Vinski list

sommelier: Katja Kabaj Morel
vina Kabaj


Prostor

domačna jedilnica s pogledom na vinograde; terasa za brezdelje


Posebnosti

vina Kabaj Morel, prenočišča