Dvor Jezeršek

tradicionalne slovenske jedi današnjih dni

Chef:Klemen Maletič
    Zgornji Brnik 63, Cerklje na Gorenjskem, Slovenija

Cena menija TR

24 €

Odpiralni čas v TR
  • ponedeljek - sobota
    12.00 - 22.00
  • nedelja
    12.00 - 16.00
Rezervacije

Rezervacija je obvezna.

Termini za rezervacije

ponedeljek – sobota ob 12.00 / 14.30 /17.30 / 20.00
nedelja ob 12.00 ali 14.30 uri


Meni

Pozdrav iz kuhinje

Pečena hruška, namaz veganske fete s cvetačo, orehov hrustljavček, tatar rdeče pese

Pesina ričota z dimljeno sirarsko skuto, marinirani ostrigarji in sirova pena

Hrustljave sardele, rahlo pekoča salsa grozdja, maslena limonina omaka, gluhi štruklji s črnimi olivami
ali
Hrustljava svinjska potrebuševina, gluhi štruklji z olivami, pire rumene kolerabe, pečeno marinirano zelje


Vinska spremljava

Vinska spremljava (3 kozarci) 16,00 €


Dodatna ponudba

Ajdovi krapi z nadevom orehov, lešnikov in suhih hrušk, šodo rdečega vina, grozdni žele in sorbet hruške 6,30 €

Kefirjeva strjenka na mandljevem biskvitu, sezonsko sadje, karamela, meringa z belo čokolado 5,90 €

Čokoladna veganska torta s hruško in hruškovim sorbetom 5,80 €


Lokalni dobavitelji

Meso: Mesarstvo Rešet, Kranj
Zelenjava: Kmetija Janhar, Lahovče
Mlečni izdelki: Kmetija Pr’Benk, Cerklje


Klemen Maletič
Chef

Okusiti Slovenijo

Iz stare slovenske gostilne je nastalo novo kulinarično središče Slovenije, 250-letna domačija je dvor, na katerem gostje okušajo celotno Slovenijo. Jezerški so iz 24 slovenskih gastronomskih regij in 176 slovenskih tradicionalnih jedi naredili model – kakšna je bila in bi naj bila slovenska domača gostilna. Ambiciozen projekt – vodja kuhinje Luka Jezeršek, kreativni vodja Ana Šušteršič, chef Klemen Maletič – ob ljubljanskem letališču in gorenjski avtocesti, ki je razen dvora še hotel, restavracija, Akademija in hiša za posebne in ekskluzivne dogodke, srečanja, sestanke, delovne zajtrke, kosila, večerje, poroke, strokovne in znanstvene konference, protokolarne prireditve, prezentacije, počitnice … Pa tudi preprosta, torej tradicionalna, gostilna, v ”hiši” iz leta 1768, z masivno leseno mizo, starim pohištvom, krušno pečjo in starimi jedmi, v kateri pa ni (le) tako kot včasih, temveč je tako kot danes! Pravi slovenski okusi v objemu Kamniško-Savinjskih Alp, od goveje dvojnokrepke juhe, kranjske klobase in Jezerškovega šmorna do zorjene govedine 360º.

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Za lačne, izletnike, potnike, poslovneže in povabljene, razlogov za obisk Jezerškovega Dvora je veliko, če ga pa slučajno ni, je v gostilni vedno kaj znanega, dišečega, domačega in slovenskega, da bo tudi za Vas.


Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

43 €

5 hodov

48 €

6 hodov

58 €

Pogrinjek

1,50 €


Vinski list

sommelier Ivan Jeger, 146 vinskih etiket


Prostor

250 let stara domačija, letni vrt v senci več sto let starih orehov, majhna gostilna, konferenčni prostori in Akademija Jezeršek


Posebnosti

Michelin priporočilo
naziv Kulinarično središče “Okusiti Slovenijo”, kuharski tečaji in delavnice v sklopu Akademije Jezeršek
Hotel Dvor Jezeršek