Dvor Jezeršek

tradicionalne slovenske jedi današnjih dni

Zgornji Brnik 63, Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
Rad dobro jem
Domače in naše
Tradicija in sodobnost
Izlet in doživetje
Kmetije in domačije
Klemen Maletič
Chef

Okusiti Slovenijo

Iz stare slovenske gostilne je nastalo novo kulinarično središče Slovenije, 250-letna domačija je dvor, na katerem gostje okušajo celotno Slovenijo. Jezerški so iz 24 slovenskih gastronomskih regij in 176 slovenskih tradicionalnih jedi naredili model – kakšna je bila in bi naj bila slovenska domača gostilna. Ambiciozen projekt – vodja kuhinje Luka Jezeršek, kreativni vodja Ana Šušteršič, chef Klemen Maletič – ob ljubljanskem letališču in gorenjski avtocesti, ki je razen dvora še hotel, restavracija, Akademija in hiša za posebne in ekskluzivne dogodke, srečanja, sestanke, delovne zajtrke, kosila, večerje, poroke, strokovne in znanstvene konference, protokolarne prireditve, prezentacije, počitnice … Pa tudi preprosta, torej tradicionalna, gostilna, v ”hiši” iz leta 1768, z masivno leseno mizo, starim pohištvom, krušno pečjo in starimi jedmi, v kateri pa ni (le) tako kot včasih, temveč je tako kot danes! Pravi slovenski okusi v objemu Kamniško-Savinjskih Alp, od goveje dvojnokrepke juhe, kranjske klobase in Jezerškovega šmorna do zorjene govedine 360º.


Fotozgodba

Obisk 2022


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Za lačne, izletnike, potnike, poslovneže in povabljene, razlogov za obisk Jezerškovega Dvora je veliko, če ga pa slučajno ni, je v gostilni vedno kaj znanega, dišečega, domačega in slovenskega, da bo tudi za Vas.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

4 hodi + kozarec penine

35 €


Vinski list

sommelier Ivan Jeger, 146 vinskih etiket


Prostor

250 let stara domačija, letni vrt v senci več sto let starih orehov, majhna gostilna, konferenčni prostori in Akademija Jezeršek


Posebnosti

Michelin priporočilo
naziv Kulinarično središče “Okusiti Slovenijo”, kuharski tečaji in delavnice v sklopu Akademije Jezeršek
Hotel Dvor Jezeršek