Dvor Jezeršek

tradicionalne slovenske jedi današnjih dni

Chef:Klemen Maletič

Klemen Maletič
Chef

Okusite Slovenijo!

Iz stare slovenske gostilne je nastalo novo kulinarično središče Slovenije, 250-letna domačija je dvor, na katerem gostje okušajo celotno Slovenijo. Jezerški so iz 24 slovenskih gastronomskih regij in 176 slovenskih tradicionalnih jedi naredili model – kakšna je bila in bi naj bila slovenska domača gostilna.

Ambiciozen projekt – vodja kuhinje Luka Jezeršek, kreativni vodja Ana Šušteršič in izvršni chef Klemen Maletič – ob ljubljanskem letališču in gorenjski avtocesti, je razen dvora še hotel, restavracija, Akademija in hiša za posebne in ekskluzivne dogodke, srečanja, sestanke, delovne zajtrke, kosila, večerje, poroke, strokovne in znanstvene konference, protokolarne prireditve, prezentacije, počitnice … Pa tudi preprosta, torej tradicionalna, gostilna, na domačiji iz leta 1768, z masivno leseno mizo, starim pohištvom, krušno pečjo in starimi jedmi. A brez skrbi, to zaradi vsega tega vseeno ni le stara gostilna, še manj muzej, in sploh ne le tradicija, saj na Dvoru Jezeršek ni tako kot včasih, temveč je tako kot danes!

Pravi slovenski okusi v objemu Kamniško-Savinjskih Alp pri Jezerških niso le v goveji juhi, a dvojnokrepki, temveč tudi v prežganki, a chefovi, z bližnjimi jurčki in daljno začimbo, ne le v kranjski klobasi in hrenu, v brancinu in poštoklji, v jetrcih in vlivancih ali v slavnem Jezerškovem šmornu s sadno čežano, temveč v podjetnosti, spretnosti in idejah, ki so staro domačijo vzorno spremenile v pravi dvor (in središče) slovenske kulinarične preteklosti in prihodnosti, ki predstavlja gastronomijo Slovenije na izviren in sodoben način, s spoštovanjem dediščine, vendar z jasnim sporočilom, da slovenska kuhinja nima le preteklosti in da njene jedi niso le žganci, štruklji in potice. P.s. Morajo pa biti! A tako dobri kot na Dvoru.

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Jezeršek 360° je kulinarični krog zaupanja, ki ga navdihujejo pristnost, tradicija, doživetja in odličnost, v njem pa so srčne in vrhunske zgodbe, ki pripovedujejo o spoštovanju preteklosti, sedanjosti in prihodnosti: zorjena slovenska govedina polnega okusa (bržola na žaru s praženim krompirjem in gorčično omako), Francijeva špajza (izbor suhih mesnin, ki jih z ljubeznijo do kakovosti in tradicije izdeluje oče Franci Jezeršek), potica (z različni nadevi in tudi v obliki video delavnice peke potice z mamo Sonjo Jezeršek), ali šmorn (klasičen, toda na Jezerškov način).


Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

46€

5 hodov

52 €

6 hodov

61 €


Vinski list

Dober prerez slovenske vinske kakovosti: 150 etiket, vse tri slovenske vinske dežele, tudi tuja vina, tudi brezalkoholna vina, in, seveda, tudi hišna vina. Sommelier Ivan Jeger.


Prostor

250 let stara domačija, letni vrt v senci več sto let starih orehov, majhna gostilna z velikim salonom, konferenčni prostori in Akademija Jezeršek


Posebnosti

Kulinarično središče “Okusiti Slovenijo”; kuharski tečaji in delavnice v sklopu Akademije Jezeršek; hotel Dvor Jezeršek