Fudo

fudo brez meja in pravil, po navdihu in z idejami

Poštna ulica 1, Maribor, Slovenija
Rad dobro jem
Izvirno in kreativno
Urbano in živahno
Vino in hrana
Svet je majhen
Robi Breznik
Chef

Kaj je fudo, kdo je Fudo?

Je fudo beseda? Ali fudo kaj pomeni? Je fudo ona, on, ono? Gostilna? Vinski bar? Bistro? Kafič? Za zajtrk? Kosilo? Večerjo? Družba? Glasba? Hitro? Počasi? Moderno, fjužn, eklektično, bistronomsko? Kaj je Fudo?

Fudo je na številki 1 ulice, ki je najbolj družabna v mestu najbolj družabnih ljudi. Fudo je na trgu, ki je Glavni, zato je poln otrok, ki se kopajo v fontani, dogodkov, ki zbirajo radovedneže, žejnih, ki iščejo h komu bi prisedli, mimoidočih, ki se jim nikamor ne mudi. Fudo je lokacija!

Fudo je vrt, ki ima stole na ulici, na trgu, na pločniku in na cesti, da pozdravljaš in te pozdravljajo. Fudo je izložba, da vidiš in si viden. Fudo so sami znani. Fudo je, da veš, da je to tvoje mesto.

Fudo je urban, toda oskrbujejo ga kmetije. Fudo je za jest, toda vsi gredo tja na pijačo. Fudo je mlad, toda ni za mularijo. Fudo je moderen, toda ne da se ga posnemati. Fudo je le eden, toda takšnih ”fudov” so polna vsa velemesta. Fudo je tako tipično mariborski, toda tudi nemariborski hkrati.

Fudo je zato, da nisi doma! Da greš zjutraj na ameriške palačinke z grškim jogurtom in dolenjskim medom, opoldan na francosko račko z italijansko polento in mehiškim čipsom, zvečer na hrustljavo tempuro okrog piščanca in cmok na humusu s krapom v panko drobtinah, karkoli že to pomeni, s kozarcem maceriranega štajerskega vina, kakorkoli se to neverjetno sliši.

Fudo je tako kot doma. Fudo je hrana, ki nima niti dveh enakih krožnikov. Fudo so jedi, ki niti iste niso dvakrat enake. Fudo so buteljke, ki niso za špricer, Fudo je pivo, ki ni laško, fudo je sok, ki je malinovec.

Fudo je duša, zaradi katere ga imajo tujci takoj radi, naši pa ne morejo mimo, ne da bi koga pozdravili.

Fudo je, torej, vse! Fudo hrana, fudo vino, fudo pivo, fudo glasba, fudo fejs, fudo fejst, fudo slog, fudo noro, fudo toto, fudo fajn, fudo2šer! Fudo si tudi ti!


Fotozgodba

Obisk 2023

Fotozgodba

Obisk 2017

Preberite še


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Na zajtrk, ker je sobota in se gre s tržnice tam mimo. Na kosilo, ker je vsak dan nekaj drugega in so okusi s celega sveta. Na večerjo, ker je to share, za delit, saj so jedi spremljava vinu, ko eden naroči, vsi pa nazdravljajo in pikajo. Greš v Fudo, na kavo, pijačo, sladico, vino in na čvek, pa ob vsem drugem še nekaj dobrega poješ.


Vinski list

150 vinskih etiket


Prostor

na pločniku malo Poštne ulice in malo Glavnega trga, na parketu veliko sproščenosti, visokih izložbenih oken in dobre glasbe


Posebnosti

začne se že z zajtrkom