Gostilna Krištof

domače jedi s chefom, idejami in ekologijo

Chef: Uroš Gorjanc

Uroš Gorjanc
Chef

Chef gostilne Krištof - Uroš Gorjanc - čigar največja strast je slaščičarstvo, brez katerega ne bi bilo njegovih trendovskih krožnikov.


Domače je lahko tudi vrhunsko!

Krištof je domača gostilna, toda z vrhunsko ponudbo! V njej se pisano prepletajo, družijo in dopolnjujejo raznolikosti in zgodbe pod novo streho. Na terasi so skupaj žejni in lačni, na tabli pred vrati so vsi današnji gostje, na vrtu zobajo skupaj muce, psička in kokoši, za štamtišem razpredajo ob pivu in šampanjcu, v jedilnici se družijo golaževi ter chefovi gostje. Ni čudno, da si brata delita dneve v tednu, gostilna pa ima še Gozdno vilo, Gostilno za dva, Nežkino hišo, Shrambo in večerjo na zajli.

Kar trije srčki za domačo gostilno? Saj tudi štirje niso v tako stari gostilni, ki ustvarja ”prihodnost z vrnitvijo h koreninam in naravi”, njena filozofija pa temelji ”na sezonsko svežih, predvsem lokalnih sestavinah, v kombinaciji z izbranimi vini”, nedosegljivi!

Tako domača gostilna, kljub trem srčkom? Tako se v Krištofu pravilno začudi! Saj je ”lažje” skuhati za tri srčke, kot pa biti tako pristno domač.

To pa je tudi edina težava v zvezi s Krištofom. V vse druge domače gostilne gremo zato, ker vemo, kaj bomo v njih jedli, in nam je zato v njih tako udobno. V Krištofu pa si vedno obljubim, da bom naslednjič le njegove bio vampe ali pa le Krišljevo solčavsko jagnjetino v obari, a me potem radovednost vedno premami, da se mu spet prepustim.

Preberite še

Obisk 2019


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Čeprav je Krištof hkrati domača, celo vaška, in vrhunska gostilna, je strah, da ”navadni” ne bi znali jesti, elitni pa ne bi hoteli, odveč. Tukaj se dobrodošle počutijo vsi, ker imajo kaj izbrati, kje sesti, koliko si privoščiti in zakaj še priti. Zaradi Krištofovih zgodb med gosti niso le lačni in žejni, temveč tudi radovedni, zaradi Krištofovih ”niš” pa so tudi vegani, ekološko zavedni in celo slepi.


Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

52 €

5 hodov

62 €

6 hodov

72 €


Vinski list

sommelier Krištof Bolka, 120 vinskih etiket


Prostor

Na terasi so ene mize pogrnjene, druge pa tudi ne, na tabli pred vrati smo vsi enaki, za štamtišem smo sami domači, v jedilnici salame dišijo po starem, brancini pa po novem dimu, v tem Krištofu, kjer je še pot na WC izlet, se počutimo prijetno!


Posebnosti

Zelena zvezdica Michelin
Michelin priporočilo
Gostilna za dva, Gozdna vila, Nežkina hiša, Shramba (hiša za samooskrbo, v sodelovanju s Stonogo mesečna tržnica z lokalnimi in sezonskimi pridelki), v sodelovanju z Dvorom Jezeršek Večerja na zajli