Gostilna Mihovec

slovenska kuhinja nove generacije

Chef: Mojca Trnovec

Mojca Trnovec
Chef

Mojca Trnovec je chefinja skoz in skoz. Nadaljuje tradicijo svoje mame, a klasičnim domačim jedem dodaja mladostniško dušo in svežino.


Domača gostilna novega stoletja

Štiri generacije so vpete v delo na kmetiji in v gostilni, z mamo Mihelo in očetom Jernejem sicer že v penziji, a še vedno, za vsak slučaj, vedno tam. Integrirana kmetija, hišna tržnica, popolna samooskrba! Krača po naročilu, pečenka v nedeljskem kosilu, od njive do mize pa zelo domače in še bolj drugače. Vzorčna domače-slovenska gostilna 21. stoletja!

Vsa žita so domača, zato so bleki temni, ker so iz polnozrnate moke, pa čeprav je žito le eno in vedno belo, kar morajo Mihovčevi mestnim ves čas dokazovati. V kamrci, kjer je vsaka družba sama, je dovolj prostora, da je na mizi velika vaza z rumeno-rožnatimi tulipani, na krožniku pa ”naši” kruhi z različnimi namazi, telečja jetrca s karamelizirano čebulo, jurčki, hišni štruklji in najboljše mini čokotortice s sadnim polnilom, v visokem peclju pa šilce drobnih mehurčkov z grenkobo brina in sladkostjo bezga. Bravo, se sliši za “nekaj, kar naš ata dela”. A potem se šele začne, vključno z domačim ansamblom in srbečimi petami.

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Tako blizu Ljubljane ne morete okusiti bolj pristne, družinske, gostilniške kmetije, ki je ohranila vse staro, kar so premnogi že pozabili, in dodala še vse mlado, kar prinašata le razgledanost in odprtost.


Vinski list

sommelier: Mojca Trnovec in Jernej Petač
število vinskih etiket: 60
hišni vinarji: Gaube, Guerilla, Reya


Prostor

jedilnica, dve kamri, večnamenska dvorana, domačno in urejeno


Posebnosti

30 ha integrirane kmetije