Gostilna Oštirka

Ojsterškove jedi s tržnice na sodobno-počasen način

Linhartova ulica 6, Celje, Slovenija
Rad dobro jem
Tradicija in sodobnost
Urbano in živahno
Miran Ojsteršek
Chef

Restavracija z oštirjem

Oštirka je zato, da na celjsko tržnico ni treba le zaradi zelenjave. Včasih je Jež počasi kuhal le malice, danes pa Oštirka počasi kuha posodobljene jedi. Ime je staro, vse drugo pa je novo. Miran Ojsteršek je imel v Dramljah (pre)veliko gostilno, v Oštirki pa dela Celju in tržnici primerno. A ker je pravi chef, tukaj ni ne pic ne burgerjev, so pa malice, kosila, sladice, dve dodatni sobi za prte in staro obzidje za večerno romantiko.

Sicer je Oštirka, toda v njej kuha oštir. Gre za kuhanje, ne pa pogrevanje in kar je vse po dandanašnje površno skuhano. Tukaj pa je še dovolj po ”starem” (omake, znane jedi, dnevna ponudba), da je oštirsko, a tudi po novem, da ni le za tržnico (videz, tehnike, izbor sestavin, ”vitkost”). K temu sodi tudi profesionalnost ambienta in posadke.

Oštirsko je gostoljubje, ki ustvarja občutek ”moje gostilne”, kjer se vsi poznamo in smo stalni gostje. Tudi zaradi preprostih, znanih, vsi jih imamo radi, jedi. Celjska gostilna, skratka. To v Celju, ki mu primanjkuje preprosto-dobrih gostiln še toliko več pomeni.

Kakor se gostu zahoče, Oštirka je gostilna, oziroma bistro, kot je zdaj v mestih moderno, ali pa restavracija, v kateri boš storil najboljše, če se boš prepustil chefovim predlogom (meniju, večerji na urbanem vrtu).


Fotozgodba

Obisk 2021

Fotozgodba

Obisk 2017

Preberite še


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Vsaka tržnica potrebuje dobrega oštirja in vsako mesto dobro restavracijo. Celje ima za te potrebe Oštirko. Gostilna Oštirka zjutraj vabi na tržnico, dopoldan na oštirjev golaž, opoldan na dnevno kosilo, popoldan na domačo tortico in zvečer na urbano druženje. Čeprav je Oštirka gostilna, v kateri se vam lahko mudi, pa je najboljše, kar je pripravljeno počasi. Zato ne izpustite poglavja sous vide!


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

3 hodi

25 €

4 hodi

29 €


Vinski list

število vinskih etiket: 50


Prostor

Zunaj je na sprednji strani tržnica, na zadnji pa urbani in ”skriti” vrt. Znotraj je Oštirka sodobna kot mestni bistro, z majhnimi mizami, ki pričakujejo ”hitre” goste, vendar prostorna, zato pričakuje veliko gostov.


Posebnosti

celjska tržnica, urbani vrt ob starem celjskem obzidju