Gostilna Oštirka
tradicionalne jedi na urbano-celjski način
Miran Ojsteršek
-
Linhartova ulica 6, Celje, Slovenija
-
ponedeljek - četrtek 6.00 - 22.00
-
petek - sobota 6.00 - 23.00
-
nedelja in prazniki zaprto
-
+386 (0)31 840 200
-
+386 (0)8 2015 553
-
www.ostirka.com
-
ostirka.com@gmail.com
Hitro na počasni golaž!
Oštirka je zato, da na celjsko tržnico ni treba le zaradi zelenjave. Ker so časi novi, je bil Jež, ki je ponujal le malice, nekoč, danes pa v Oštirki furnir, sous vide in podjetni chef vabijo zjutraj na tržnico, dopoldan na oštirjev golaž, opoldan na dnevno kosilo, popoldan na domačo tortico in zvečer na urbano druženje.
Ime je staro, vse drugo pa je novo. Ni prtov, je pa hitra strežba, ni pogrinjka, je pa domač čebulni kruh, ni domačno, je pa sodobno. Nova celjska gostilna je na dobri lokaciji, ima prekaljenega chefa in podjetnega lastnika, ponudba pa ni zastavljena elitno in visoko.
Miran Ojsteršek je imel v Dramljah veliko gostilno, v Celju pa je zastavil tržnici primerno. A ker je pravi chef, tukaj ni ne pic ne burgerjev, so pa malice, kosila, sladice, dve dodatni sobi za prte in odpiralni čas tudi za večer in večerjo. Zato so to jedi, ki imajo ob mesu z lokalnim poreklom za spremljavo zelenjavo s tržnice ali z lastne kmetije, a hkrati poznajo sodobni okus, ki so mu všeč novi krožniki, mehki pireji in sodobne tehnike.
Rad Dobrojem priporoča
Čeprav je Oštirka gostilna, v kateri se vam lahko mudi, pa je najboljše, kar je pripravljeno počasi. Zato ne izpustite poglavja sous vide!
Prostor
steklena stena, moderne mize in fotografije starega Celja
Posebnosti
celjska tržnica