Na romantični vodni terasi

Pod edino rečno delto starega sveta te leseni mostovž, čez brzice tolmuna Vipave, ob graščini Lanthieri, pripelje na vodno teraso, na kateri že pogrinjek sporoča: ”Tukaj je lepo,” in pozdrav iz kuhinje doda: ”To je z vrta.” Kdo ne bi v takšnem okolju prisluhnil naštevanju, kaj vse se da pripraviti iz postrvi, katere so stare vipavske jedi in kakšne so, ko so pripravljene sodobno, katera vipavska vina se k njim podajo in zakaj je v Vipavski dolini toliko odličnih vinarjev?!

Čeprav svoje opravi že narava, se Podfarovž trudi, najbolj in ponosno lokalno, da se obiskovalci od blizu in daleč vračajo tudi zaradi ”rostbifa iz svinjske pečenke, tatarja iz sveže postrvi, ješprenja s klobaso mangalice, kuhanega v merlotu, na kožo pečene dimljene postrvi z zelenjavo iz vrta, telečjih ličnic z omako barbere, da ne naštejemo preveč, saj mora nekaj prostora vedno ostati še za vipavske štruklje in podfarovško paštakremo.

Podfarovž pozna postrvi, iz katerih vse naredi, stare vipavske jedi, ki pa jih pripravlja sodobno, in vipavska vina, s katerimi druži svoje lokalne jedi. Zaradi Podfarovža se bo morda tudi Lanthierijeva graščina končno zbudila!


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Ne boš se preveč najedel, se boš pa dovolj, ne boš jedel le tisto, kar bi sam naročil, temveč tudi to, kar ti bodo priporočili; ker te sestavine ne bodo presenetile in te ideje ne bodo prestrašile, te bo izvedba, ki jo bodo spremljala dobra in lokalna vina, ravno prav zadovoljila.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

3 hodi

28 €

4 hodi

35 €

5 hodov

39 €


Vinski list

majhna vinska karta s poudarkom na lokalnih vinarjih, hišni vinar je vinska klet Jamšek iz Manč


Prostor

domačno-elegantna in majhna jedilnica, lesena terasa nad tolmunom