Gostilna Pr Čop

hiša domačih okusov na Čopov način

Podkum 11, Podkum, Slovenija
Rad dobro jem
Domače in naše
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Izlet in doživetje
Kmetije in domačije
Lojze Čop
Chef

Z leseno žlico

Z njive na krožnik postavlja najmlajši kuharski mojster v Sloveniji Lojze Čop na krožnike v novi in stari gostilni, grajsko in kmečko, moderno in tradicionalno, vse tisto, kar na kmetiji 800 metrov visoko Čopovi pridelajo in naberejo sami ter odkupijo in zamenjajo pri sosednjih kmetih. Na kmetiji je gostilna, v gostilni je trgovina, v trgovini pa pošta, za prevoze poskrbi mama, za catering sin, za sadjevec oče in za znano Čopovo gobovo juho babica, zato Podhumčanom ni treba v dolino, vi pa morate iz doline, saj se grajska pojedina začne z domačo pašteto, v knapovski je glavni grenadir marš, steklarska pa je servirana v steklu. V Hiši domačih okusov Čopovi ohranjajo tradicijo domače slovenske kuhinje s funštercem na ocvirkih, jetrno klobaso s proseno kašo, fižolovim pečmahom z jabolki, krompirjevim zrezkom krumpentočem, zajčjim ajmohtom z drobnjakovimi knedlci in šmornom z domačim džemom.

Že nedeljsko kosilo je nekaj posebnega, saj je najprej sprejem, s funštercem, hišno pogačo z ocvirki, ter sokom, vinom ali žganjem, nato pa je vsega po pet. Jeseni je pri Čopu skupaj cela vas, spomladi pridejo Čopi iz celega sveta, vmes pa vabljeni vsi na koline ter učno uro iz kmetskega podjetništva.


Fotozgodba

Obisk 2017


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Ko (tudi) TV kuhar Lojze Čop pove, da so ”šnicli in lignji povsod, zato se mi trudimo z domačim, sezonskim, pristnim, posebnim”, mu je za verjeti. Na pristne zasavske jedi je potrebno 800 metrov visoko!


Vinski list

število vinskih etiket: 25
hišni vinar: Steyer


Prostor

prostorna jedilnica in velika dvorana, a še lepše je v stari gostilni, s starimi krožniki in kozarci ter lovskimi trofejami in muzejem


Posebnosti

kmetija, trgovina, catering