Gostilna Pr Čop
hiša domačih okusov na Čopov način
Lojze Čop
-
Podkum 11, Podkum, Slovenija
-
ponedeljek - sobota 10.00 - 21.00
-
nedelja 10.00 - 17.00
-
+386 (0)3 567 6222
-
+386 (0)41 407 966
-
www.gostilnacop.si
-
info@gostilnacop.si
Z leseno žlico
Z njive na krožnik postavlja najmlajši kuharski mojster v Sloveniji Lojze Čop na krožnike v novi in stari gostilni, grajsko in kmečko, moderno in tradicionalno, vse tisto, kar na kmetiji 800 metrov visoko Čopovi pridelajo in naberejo sami ter odkupijo in zamenjajo pri sosednjih kmetih. Na kmetiji je gostilna, v gostilni je trgovina, v trgovini pa pošta, za prevoze poskrbi mama, za catering sin, za sadjevec oče in za znano Čopovo gobovo juho babica, zato Podhumčanom ni treba v dolino, vi pa morate iz doline, saj se grajska pojedina začne z domačo pašteto, v knapovski je glavni grenadir marš, steklarska pa je servirana v steklu. V Hiši domačih okusov Čopovi ohranjajo tradicijo domače slovenske kuhinje s funštercem na ocvirkih, jetrno klobaso s proseno kašo, fižolovim pečmahom z jabolki, krompirjevim zrezkom krumpentočem, zajčjim ajmohtom z drobnjakovimi knedlci in šmornom z domačim džemom.
Že nedeljsko kosilo je nekaj posebnega, saj je najprej sprejem, s funštercem, hišno pogačo z ocvirki, ter sokom, vinom ali žganjem, nato pa je vsega po pet. Jeseni je pri Čopu skupaj cela vas, spomladi pridejo Čopi iz celega sveta, vmes pa vabljeni vsi na koline ter učno uro iz kmetskega podjetništva.
Rad Dobrojem priporoča
Ko (tudi) TV kuhar Lojze Čop pove, da so ”šnicli in lignji povsod, zato se mi trudimo z domačim, sezonskim, pristnim, posebnim”, mu je za verjeti. Na pristne zasavske jedi je potrebno 800 metrov visoko!
Vinski list
število vinskih etiket: 25
hišni vinar: Steyer
Prostor
prostorna jedilnica in velika dvorana, a še lepše je v stari gostilni, s starimi krožniki in kozarci ter lovskimi trofejami in muzejem
Posebnosti
kmetija, trgovina, catering