Gostilna Rajh
Rajhove generacije osvežujejo prekmursko kulinarično tradicijo
- torek - petek 11.00 - 22.00
- sobota 11.30 - 22.00
- nedelja in prazniki 11.30 - 16.00
- ponedeljek zaprto
- T: +386 31 705 007
- T: +386 2 543 9098
- E: info@rajh.si
- www.rajh.si

Leon Pintarič
Lahko, sveže, mladostno in tradicionalno z avtorskim podpisom - po teh vodilih Leon Pintarič nadaljuje bogato kulinarično družinsko tradicijo, ki jo je obogatil z znanjem, izkušnjami in disciplino, pridobljenih v vrhunskih dunajskih restavracijah.
Staro, ki je vedno mlajše
Gostilna Rajh je že generacije najboljša prekmurska gostilna! Glede tega zdaj, ko je za štedilnikom že peta generacija, ni razlik, pa čeprav se je ogromno spremenilo. Gostilna Rajh je po temeljiti obnovi, ko je postala ena najlepših slovenskih gostiln, in odkar je Leon Pintarič najmlajši slovenski chef s tremi srčki, še vedno najboljša prekmurska gostilna. Le da je zdaj najboljša ravno zato, ker je še vedno – prekmurska!
Še vedno je prekmurska gibanica najbolj znana slovenska sladica in prekmurski bograč najbolj znana prekmurska jed, toda časi se spreminjajo in z njimi tudi stara Rajhova gostilna, ki se je začela v majhni trgovini, ko sta se Ignac in Karolina v njej odločila točiti tudi jabolčnik, potem pa sta dedek Geza in babica Marija začela z ocvrtimi piščanci, slavonskimi ribami, preprostimi enolončnicami, prekmurskimi pogačami in domačim kruhom.
Sodobno prenovljeni Rajh, ki je ohranil ves svoj domačno-družinski šarm, ostaja veren tradiciji, a se vedno manj zanaša na slavo bograča in rejtašev. Rajhova tradicija namreč ni obstala v preteklosti in zato tam tudi ni pustila prekmurske kuhinje, pa čeprav je prav ta med množico slovenskih ”kuhinj” zaradi svojih posebnih jedi (in imen) najbrž najbolj samosvoje-prepoznavna. Toda, ko najmlajši slovenski chef s toliko srčki v novem Rajhu, niza svoje degustacijske hode, v njih ostaja še vse po starem, čeprav je ustvarjeno po novem. To je, skratka, nova prekmurska kuhinja!
Seveda, tako kot so se že v preteklosti mnogi čudili, kako je lahko tradicionalna gostilna, ki slovi po kolinah in svinjskih tačkah, uvrščena v prvo slovensko ligo, se bodo zdaj čudili, kako lahko tradicionalna podeželska gostilna postane tako sodobna, mlada, elegantna, napredna. Pa je odgovor le en in tako preprost: Zato (ker) prekmurska kuhinja prav zaradi Rajha že dolgo ni več le prekmurska gibanica!
Tako Rajh v svojem spreminjanju in nenehnem pomlajanju ostaja ves čas in po svoje enak, kot v časih dedka in babice. Le družinska tradicija se daljša in bogati, le novo pomlajuje staro in upošteva izkušeno.
Preberite še
Izkušnja zadnjega obiska
Rad Dobrojem priporoča

Gostilna Rajh se ne stara, saj je z vsako novo generacijo mlajša. Če smo včasih šli tja na bograč, a so nas s čuntami presenetili za tri srčke, gremo zdaj na tri srčke, a nas presenetijo s svinjskimi tačkami. Gostilna Rajh je prekmursko kuhinjo dvignila na vrhunski nivo, a tako, da Naci ob šanku s prijatelji še vedno igra karte, čeprav se šesta generacija že kobaca pod mizo, in imena jedi še vedno razumejo le Bakovčani, čeprav so gosja jetra na jedilniku že 35 let.
Jedilni list
5 hodov
70 €
Vinska spremljava (5 kozarcev)
28 €
7 hodov
90 €
Vinska spremljava (7 kozarcev)
38 €
Vinski list
sommelier Damir Pintarič, 100 vinskih etiket
hišna vinarja: Steyer in Marof
Prostor
Po temeljiti prenovi od strehe do terase je stara gostilna sodobna in elegantna, toda še vedno topla in domačna.
Posebnosti
Michelin Bib Gourmand
član JRE Jeunes Restaurateurs
član Chaîne des Rôtisseurs
