Gostilna Repnik

slovenske jedi z okusi Kamnika

Vrhpolje pri Kamniku 186, Kamnik, Slovenija
Rad dobro jem
Domače in naše
Tradicija in sodobnost
Topla postelja
Primož Repnik
Chef

Na rajželjc s kočijo

Parkirišče je veliko, kar je, če ni prazno, vedno dober znak. Fasada je nova, okolje je urejeno, cesta ni hitra. Zraven je novi penzion, za njim je romantičen travnik s poročnim paviljonom, ob njem je menaža s tremi konji. Želite na izlet s kočijo po starem kamniškem mestnem jedru ali z vilicami po okusih Kamnika in Repnikove tradicije? Vabljeni v gostilno s klasično slovensko domačo ponudbo, ki pa jo okusno začini s svojim gostoljubjem in chefovim vplivom, kar je tudi bistvo domačih gostiln. Da nam ponujajo tisto, kar vsi radi jemo, toda najraje ravno tam.

V tuhinjski fili je slanina, v kruhovem nadevu, ki je kot sočno-rahel narastek v mrežici pomešan z rajželjcem, delom bele telečje drobovine, iz tankega črevesa z oporkom in pečico, pa ga ni. V kamniškem Firštovem golažu je ob divjačini še veliko drobno zrezane zelenjave, v Repnikovem Firštu pa je na vrhu še gratinirana kapa krompirja. Eni ribajo na testenine tartufe, gospodar in chef Primož Repnik pa na raviole s čemažem ali z dimljeno postrvjo nariba zorjeni sir trnič. Drugje je kriza, pri Repniku pa gostilna ob vikendih poka po šivih.

Če vas avtocestni obvoz zanese po Tuhinjski dolini, zagotovo ne boste lačni. Če greste le na nedeljsko kosilo, si ga podaljšajte vsaj z domačimi salamami, iz svinjskega, divjačinskega in konjskega mesa. Če ste nevesta, ženin ali svat, izberite soboto, ko je paviljon za hišo v soncu. Če vedno naročite le dunajca, ga končajte s stoletnim receptom za uršulinsko kremšnito. Če ste blizu Kamnika, je Vrhpolje čisto blizu.


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Domača, družinska, gorenjska gostilna vabi h krušni peči na tuhinjsko filo, na rojstni dan v kmečko sobo na telečjo kračo ali Firštov golaž in v veliko jedilnico na nedeljsko kosilo, ki se konča s kloštersko kremnšnito.


Vinski list

število vinskih etiket: 60
hišna vinarja: Vinakoper, Klet Brda in Šumenjak


Prostor

dvorana za poroke in nedelje, posebna soba za rojstne dneve in obletnice, lončena peč za mize ob šanku in pogovore med stalnimi gosti


Posebnosti

penzion z devetimi sobami, Okusi Kamnika, Gostilna Slovenija