Gostilna Ribnik

meso in ribe, z urbano spremljavo

Naselje Srečka Kosovela 2b, Zagorje ob Savi, Slovenija
Tradicija in sodobnost
Urbano in živahno
Aljoša Kukovica
Chef

Mestno in ribiško hkrati

Ob ribniku je polno ribičev, ki lovijo veliko krapov in malo ščuk, terasa pa je vsa v steklu in ko vstopiš, ti je takoj jasno, da to ni le za pivo lokalnih junakov. Na komodi je stari konjak, v vitrini so naravna vina, med mizami so lamelne pregrade, iz kuhinje pa pomaha chef. Ta ambient je bližje centru mesta kot bregu ribnika in v njem se zbuja zaspala zasavska kulinarična scena. Ribnik ji ponuja menije v hodih, vikende z morskimi specialitetami in jagenjčkovo golenico z eko kmetije na vrhu hriba. S tem pa ne želi le prihraniti poti Zagorcem do Ljubljane, temveč spodbuditi tudi obratni promet. Čeprav dobite tudi v zagorskem Ribniku postrvi in orade, se je v Zagorju vseeno začelo tudi kulinarično dogajati.


Fotozgodba

Obisk 2017


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Lačni popotniki se opoldne ustavite na cenovno ugodnem kosilu v treh hodih, domačini pa zvečer dajte priložnost tudi modnemu zelenemu žaru.


Prostor

steklena terasa in moderna jedilnica


Posebnosti

ribnik