Gostišče Dolinšek

tri generacije za novo domačnost na Vrhu

Chef:Marija Dolinšek
Chef:Eva Dolinšek
    Vrh pri Boštanju 23, Boštanj, Slovenija

Cena menija TR

28 €

Odpiralni čas v TR
  • ponedeljek - nedelja
    12.30 - 20.00
Rezervacije

Rezervacija je obvezna.


Meni

Pozdrav iz kuhinje: jetrni parfait, pistacija, glazirana jabolka

Kremna juha česnovega konfita, brie in ogenj

Razstavljen raviol, rikota, smuč in espuma rdeče paprike

Piščančja rulada s slanino in špinačo, omaka s pinjolami, pire z rdečo peso, kvinoja s šampinjoni in korenjem


Vinska spremljava

Vinarji: Kobal Wines; Mastnak, Sevnica; Huba Martinčič, Sevnica, vsi Bizeljsko-Sremič


Dodatna ponudba

Monoblock tortica na osnovi orehov z nežno karamelo in biskvit s staranim rumom 5,90 €


Lokalni dobavitelji

Meso: Kmečka zadruga Sevnica
Jabolka: Evrosad, Krško


Marija Dolinšek
Chef

Eva Dolinšek
Chef

Vrh z razgledom v prihodnost

Pridite v lepem vremenu, da boste čez visoke svečnike, črne prtičke, bele pogrinjke in barvne kozarce videli do Zagreba in še dlje. Dolinškova jedilnica je abstraktna na stenah in zelo konkretna na rezilu stare salamoreznice. Ob lončeni peči ne pričakuješ tako luksuznega porcelana, a si ga vesel, saj je pri Dolinšku tako domače, da si po babičini puhli z ocvirki oblizuješ prste, testenine za dimljeno postrv pa si po praktičnem pouku vnukinje izdelaš kar sam. Za vikende, prireditve in slavja pa ima Dolinšek tudi veliko dvorano, kot se za pravo domačo gostilno spodobi, zato gre pri Dolinšku ženin najprej v vinsko klet po prstan, nevesta pa nato v moderno brunarico na ples.

Glavna cesta je spodaj ob Savi, zato zgoraj, med polji in gozdovi, ni bifeja in malic, pač pa so lončena peč, stara salamoreznica in razgled. K Dolinškovim nihče ne zaide, temveč se vrača, pa ne le na koline, ki jih pripravljajo sami, ali pa na nedeljsko kosilo, za katerega skrbi stara mama, temveč je Dolinšek družinska gostilna, v kateri skupaj ustvarjajo tri generacije, tradicionalno za vikend in sodobno med tednom.

Dolinškovi se gredo na Vrhu ”gurmanskih užitkov” resno kulinariko, ki presega običajno domačo klasiko gostiln, do katerih se je potrebno s ceste peljati v hrib po kažipotih. Niso pa le jedi, saj že urejeno okolje pove, da hočejo več, poročna jedilnica, da tukaj ni bife, dejavnost cateringa, da jih ni strah velikih izzivov, in prenočišča, da se dobro kosilo lahko razvleče v lep podeželski dopust.

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Dolinšek ni tipična Gostilna Slovenija. Kdor tja prileti s helikopterjem, ne pride zaradi zvona in tradicije; in kdor tam sklepa posle, jih ne zaradi velike poročne dvorane, temveč zaradi abstraktne jedilnice s finim porcelanom in degustacijsko ponudbo. Toda Dolinškova domačnost, ki uporablja stare recepte, tradicionalne lokalne jedi, sestavine in običaje tako kot se za Gostilno Slovenija spodobi, je tako nova, da je v stari gostilni ne pričakuješ. Dolinšku uspeva, ker skupaj ustvarjajo tri generacije, in to je tisto, kar je najbolj pomembno, ne le za Dolinška, temveč za Gostilno Slovenija nasploh!


Jedilni list

Degustacijski meni

6 hodov

85 €


Vinski list

Dolinškova vinska karta je vinska soba, v kateri se v družbi steakov, ki zorijo, vina primerno hladijo. Da je tudi na vinskem področju domače, skrbi vinska svetovalka Tadeja Dolinšek, ki vinsko ponudbo sproti spreminja in dopolnjuje – 90 do 120 etiket. Vinska karta je vseslovenska, a s poudarkom na posavskih vinarjih, med vinskimi stili pa na peninah in šampanjcih. Hišni vinarji so Janko Kobal, Mastnak, HUBA Martinčič in Kerin. Vsa vina ponujajo tudi na kozarec!


Prostor

Moderna in svečana jedilnica ob topli krušni peči in prostorna ter vesela lesena dvorana za vikende, družbe in poroke.


Posebnosti

znak Gostilna Slovenija
4 sobe (4 zvezdice)