Gostišče Dolinšek

domače in posodobljene slovenske jedi

Vrh pri Boštanju 23, Boštanj, Slovenija
Domače in naše
Tradicija in sodobnost
Meso in še kaj
Topla postelja
Marija Dolinšek
Chef
Eva Dolinšek
Chef

Domače, sodobno in iz zlata

Stoletna salamoreznica tanko zreže gospodarjeve suhomesnate specialitete iz krškopoljskega prašička in divjačine, ob spremljavi domačega belega in ajdovega kruha z orehi. V domači goveji juhi plavajo ročno narejeni rezanci ali pa žlikrofi. Dolinškove krvavice so ravno prav začinjene in črevo okoli špile hrustljavo zapečeno. Slanina na zelju je mesnata. Posebnost hiše pa so že od nekdaj visoko dvignjeni solnograški žličniki.

Toda, pozor, Dolinškovi z Vrha niso običajna domača gostilna, saj je raviol s prekajeno postrvjo in skuto na julien zelenjavi z omako muškatne buče, svinjski file je v zeliščni skorjici, s pirejem gomoljnic in krompirjevimi svaljki, piščančja prsa so z lahko belo omako in suhimi paradižniki, pinjolami ter štrukeljcem, čokoladni souffle pa z jagodičevjem.

Ob dvorani za velike družbe imajo še prijetno teraso z lepim razgledom, pod njo pa vinsko klet z galerijo nakita iz plemenitih kovin. Zato svoje gostišče imenujejo kar Vrh gurmanskih užitkov, med katerimi vsekakor ne pozabite na divjačino. Jelenov tatarski biftek je povaljan v bučnih semenih in ocvrt, ob srninem fileju pa je brusnična omaka.


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Dolinšek je tradicionalna, družinska in domača gostilna, ki pa zna kuhati tudi na sodoben način, postreči velike družbe in ženinu olajšati izbiro prstanov.


Vinski list

Poudarek je na slovenskih vinih, čeprav se spogledujejo tudi s tujimi. Kdo prideluje eno izmed najboljših modrih frankinj, zelo dobro vedo. Za vinsko zgodbo skrbi hišna sommelierka Tadeja Dolinšek.


Prostor

domačna restavracija s salamoreznico in 45 sedeži, večji prostor za prireditve in zabave s 150 sedeži, terasa s 60 sedeži


Posebnosti

znak Gostilna Slovenija, 4 sobe (4 zvezdice), galerija vina in zlata