Užitek in počitek

Če že nimajo (avto)ceste, se Korošcem vsaj ni več potrebno voziti v Ljubljano, Celje, Maribor. Tudi Slovenj Gradec se trendu ni mogel upreti in je šel po poti večjih mest, ki urbanost poudarjajo z domišljenim dizajnom in razgledanim chefom. Zato ima vhod belo in široko stopnišče, šank udobne fotelje in zbirko viskijev, jedilnica visoki strop z lestenci in prostorne stene z ogledali, terasa stekleni prizidek s krušno pečjo, chef pa izkušen CV. Gašper Kačičnik je mladi chef, ki pa se je dobro prekalil v Hiši Franko, Gostilni na gradu, Finku in Grabarju, zato je Ančka hiša, ”kjer sta doma užitek in počitek”.

Zato metuljček, ki je v znaku gostilne, ni (več) zaradi testeninskega vzdušja, čeprav imajo pizze veliko in vročo peč, temveč zaradi ambiciozne ponudbe finih jedi, ki se dobro razumejo z vedno večjo Ančkino vinsko zalogo in vedno več luksuznimi sobami.

To pa pomeni, da je v Ančki za domačine kot drugod, za otroke so igrala in sladice, za mlade je vedno polno, za modne je vedno kaj novega, za zahtevne so večhodni meniji, za Korošce je Slovenj Gradec zdaj njihov, za tujce ni več meja in imajo v Ančki celo spa, drugi pa tudi nočejo manjkati, saj se v Ančki dogaja.

A najboljše šele pride. Ker je vsak obisk boljši, chef, ki se ne ustraši podrobnosti, natančnosti, spretnosti, dela, pa učeč, bo tudi hitra cesta nekoč zgrajena. In Ančka bo čisto blizu!


Fotozgodba

Obisk 2021


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Napredek, ki je Ančki uspel v nekaj letih, je dokaz o nesposobnosti tistih, ki že desetletja ”gradijo” koroško hitro cesto. Zaradi Ančke se izlet na ta konec Slovenije vsaj splača, kulinarični pobeg Korošcev pa ni tako nujen. Z dvema srčkoma, ambicioznim chefom in podjetnim gospodarjem je Ančka vredna obiska tudi po ”počasni” cesti. Če si lačen, preizkusi chefa. Če si žejen, si pusti svetovati. Če imaš čas, prespi, saj hitre ceste še ni.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

3 hodi

29 €

5 hodov

46 €


Prostor

moderno, od opečnatih sten do elegantne restavracije, od pizzerije do vinoteke


Posebnosti

Boutique hotel