Hiša Ančka

sodobno italijansko na meji Koroške in Štajerske

Celjska cesta 5, Slovenj Gradec, Slovenija
Tradicija in sodobnost
Urbano in živahno
Topla postelja
Gašper Kačičnik
Chef

Užitek in počitek

Če že nimajo (avto)ceste, se zdaj Korošcem vsaj ni potrebno več voziti v Ljubljano in Maribor. Tudi Slovenj Gradec se trendu ni mogel upreti in je šel po poti večjih mest, ki urbanost poudarjajo z italijanskimi vonjavami in domišljenim dizajnom. Zato ima vhod belo in široko stopnišče, šank udobne fotelje in zbirko viskijev, jedilnica pa visoki strop z lestenci in prostorne stene z ogledali. Prevladujoča barva je zlata, razen opečnate dekoracije. Klopi so okras, stoli so školjkasti, mize so minimalistične, pogrinjki pa papirni. Skupaj s prostorno teraso in nekaj sobami nad njo se to imenuje: ”Kjer sta doma užitek in počitek”.

A metuljček ni v znaku gostilne zaradi finega, temveč testeninskega vzdušja, ki pa ni le italijansko, saj pri Ančki vse naredijo kar sami. Za domačine je kot drugod, torej pop, za otroke so igrala in sladice, za športne so testenine, za modne je vedno kaj novega, za sezonske so večhodni meniji, za Korošce je Slovenj Gradec zdaj njihov, za tujce ni več meja in imajo v Ančki celo wellness, za radovedne pa mladi chef Gašper Kačičnik, ki se je uril v tujini, pri Ani Roš in v Ljubljani Na gradu, komaj čaka, da pokaže, kaj zna.


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Ančka je bolj ambiciozen projekt od gradnje koroškega kraka hitre ceste, zato je na dobri poti, da se tudi na tem koncu Slovenije začne kulinarično dogajati in premikati.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

3 hodi

29 €


Prostor

moderno, skoraj elegantno, s pozlato in opečnato steno


Posebnosti

Boutique hotel