Hiša Ančka

na chefov meni tudi po počasni cesti

Chef:Marko Vršič
Chef:Karin Krivec
    Celjska cesta 5, Slovenj Gradec, Slovenija

Cena menija TR

26 €

Odpiralni čas v TR
  • ponedeljek - nedelja
    12.00 - 22.00
Rezervacije

Rezervacija je obvezna.


Mesni meni

Pozdrav iz kuhinje

Telečji jezik na šavor, luštrekova majoneza, kruh z drožmi

Steak mlečne teletine z ognja, demi glace s tartufi, pastinak z medom in gorčico, pire iz praženih pinjol

Jurček, lešniki, sladoled kislega mleka

Ribji meni

Pozdrav iz kuhinje

Kapesanta, zelena, kardamom, kruh z drožmi

Rdeča postrv pečena na ognju, leča in črne trobentice, hren, črni česen

Jurček, lešniki, sladoled kislega mleka


Vinska spremljava

Vinarji: Guerila, Planina, Vipavska dolina; Vinarstvo Marc, Slap pri Vipavi, Vipavska dolina; Pra VinO, Kog, Štajerska Slovenija

Vinska spremljava (3 kozarci) 13,50 €


Dodatna ponudba

Dagnje, koruza, nduja 8,90 €

 


Lokalni dobavitelji

Meso: Mesarija Lečnik, Slovenj Gradec
Mleko in maslo: Mlečna kmetija Gams, Šmartno
Zelenjava: Kmetija Klančnik, Podgorje
Česen: Kmetija Klančnik/Vitko, Podgorje


Marko Vršič
Chef

Karin Krivec
Chef

Užitek in počitek

Če že nimajo (avto)ceste, se Korošcem vsaj ni več potrebno voziti v Ljubljano, Celje, Maribor. Tudi Slovenj Gradec se trendu ni mogel upreti in je šel po poti večjih mest, ki urbanost poudarjajo z domišljenim dizajnom in razgledanim chefom. Zato ima vhod belo in široko stopnišče, šank udobne fotelje in zbirko viskijev, jedilnica visoki strop z lestenci in prostorne stene z ogledali, terasa stekleni prizidek s krušno pečjo, chef pa izkušen kuharski življenjepis. Zato je Ančka hiša, ”kjer sta doma užitek in počitek”.

Metuljček, ki je v znaku gostilne, ni (več) zaradi testeninskega vzdušja, čeprav imajo pizze veliko in vročo peč, temveč zaradi ambiciozne ponudbe finih jedi, ki se dobro razumejo z vedno večjo Ančkino vinsko zalogo in vedno več luksuznimi sobami.

To pa pomeni, da je v Ančki za domačine kot drugod, za otroke so igrala in sladice, za mlade je vedno polno, za modne je vedno kaj novega, za zahtevne so večhodni meniji, za Korošce je Slovenj Gradec zdaj njihov, za tujce ni več meja in imajo v Ančki celo spa, drugi pa tudi nočejo manjkati, saj se v Ančki dogaja.

A najboljše šele pride. Ker je vsak obisk boljši, chef Marko Vršič, ki se ne ustraši podrobnosti, natančnosti, spretnosti, dela, pa učeč, bo tudi hitra cesta nekoč zgrajena. In Ančka bo čisto blizu!

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Napredek, ki je Ančki uspel v nekaj letih, je dokaz o nesposobnosti tistih, ki že desetletja ”gradijo” koroško hitro cesto. Zaradi Ančke se izlet na ta konec Slovenije vsaj splača, kulinarični pobeg Korošcev pa ni tako nujen. Z dvema srčkoma, ambicioznim chefom in podjetnim gospodarjem je Ančka vredna obiska tudi po ”počasni” cesti. Če si lačen, preizkusi chefa. Če si žejen, si pusti svetovati. Če imaš čas, prespi, saj hitre ceste še ni.


Jedilni list

Degustacijski meni

3 hodi

31 €

4 hodi

42 €

5 hodov

55 €


Vinski list

sommelierja Peter Uranc in Sašo Miketek, 100 vinskih etiket


Prostor

moderno, od opečnatih sten do elegantne restavracije, od pizzerije do vinoteke


Posebnosti

Boutique hotel